Gelecekle birlikte yüzleştiler

Güncelleme Tarihi:

Gelecekle birlikte yüzleştiler
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2012 13:41

Brühl'de düzenlenen ve geleceğe birlikte nasıl bakılacağının konu edildiği panelde Prof. Dr. Ursula Boss Nünning, AB içinde yabancı gençlerin eğitim oranının en düşük olduğu ülkenin Almanya olduğunu belirterek Alman eğitim sistemini eleştirdi.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın Brühl kentinde Türk Alman Kültür Derneği'nin organize ettiği panelde Brühl kasabasındaki Türklerin 50. yılı kutlanırken, düzenlenen panelde birlikte geleceğe nasıl bakılacağı konuşuldu.

Batı Müziği'nin ünlü Türk bestecilerinden Betin Güneş de etkinlikte piyanosuyla sahne aldı. Orkestra Şefi Güneş, gerek klasik batı müziği besteleri gerekse kendi besteleriyle ayakta alkışlandı. Kamuran Sezer'in yönettiği panele Köln Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, Brühl Belediye Başkanı Michael Kreuzberg, NRW Eyaleti CDU milletvekili Serap Güler, Türk Kültür Derneği Aydın Parmaksızaoğlu katılıp açılış konuşması yaptılar.

Uzmanlar konuştu
Açılışın ardından düzenlenen panelde konuşan Duisburg Essen Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ursula Boss-Nünning ise Alman eğitim sistemini eleştirdi. Prof. Dr. Boss-Nünning, “Yabancı kökenli gençlerin Almanya'daki eğitim durumları incelendiğinde Avrupa Birliği ülkeleri arasında en başarısız ülke maalesef Almanya'dır. Almanya'nın yabancı kökenlilerin eğitimini geliştirmek için eğitim sisteminde köklü değişiklikler yapması gerekir. Gençler bizim geleceğimiz. Gençlerin eğitimi çok önemli” dedi.

Eşit şartta eğitim
Eyalet Yabancılar Meclisi (LAGA) Başkanı Tayfun Keltek ise, yabancı kökenli gençlerin eşit şartlarda ve iyi eğitim görmesi gerektiğini belirterek, bu konuda yapılması gereken çalışmaları anlattı. Türkiye ve Uyum Araştırmaları Merkezi (TAM) Vakfı Uygulamalı Projeler Bölüm Başkanı Yunus Ulusoy da, Almanya'da yaşayan Türk kökenliler hakkında istatistiki bilgiler vererek, Türk kökenli gençlerin gerek eğitim gerekse mesleki eğitimde karşılaştıkları güçlükleri gözler önüne serdi.

NRW Okul Eğitim Bakanlığı'ndan Dr. Ahmet Ünalan kendi eğitim yaşamından örnekler vererek, gençlerin iyi bir gelecek sahibi olması için gerek kendilerinin gerekse ailelerinin eğitime çok önem vermesi gerektiğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!