Geleceği birlikte şekillendirelim

Güncelleme Tarihi:

Geleceği birlikte şekillendirelim
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2008 12:13

Almanya'da Uyum Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer ve CDU Rheinland Pfalz Eyaleti Teşkilatı Başkanı ve eyalet millitvekili Christian Baldauf, "Geçmişe değil, önümüze bakalım. Geleceğimizi birlike şekillendirelim. Almanya hepimizin ülkesi" dediler.

Haberin Devamı

Almanya'da Ludwigshafen'de önceki akşam yapılan yemekli toplantıda, uyum, göçmenler ve Hıristiyan Demokrat Partisi'nin (CDU) bu konu ile ilgili tutumu konuşuldu. Toplantıya Federal Uyum Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer, CDU Rheinland PFalz Eyalet Teşkilatı Başkanı ve Eyalet Milletvekili Christian Baldauf, Ludwigshafen Anaket Belediye Başkanı Dr. Eva Lohse, CDU Hessen Teşkilatı Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Yaşar Bilgin ile işadamları, öğrenciler ve CDU üyeleri katıldı.

Europe Hotel'de yapılan ve yaklaşık 50 kişinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını yapan Dr. Bilgin, "Hepimiz burada yaşıyoruz. Çocuklarımız burada doğdu, burada büyüyor. Bizleri sadece göçmen politikası değil, politikanın tümü ilgilendiriyor. Tüm politikada söz sahibi olmak istiyoruz. Artık karşılıklı olarak birbirimizi daha iyi tanımalıyız" dedi.

CDU Eyalet Meclis Grubu Başkanı da olan Baldauf, okul yıllarında çok sayıda Türk komşuları ve arkadaşları olduğunu hatırlatarak, "Çoculuğumdan itibarn özellikle Türklerle hep içiçeydim. Sorunların bir bölümünü zaten hep yaşayarak gördüm Ama sadece olumsuz konuların ele alınması ile uyum politikası hakkında konuşmak bir şey getirmez. Karşılıklı birbirimiz hakkında, aleyhinde konuşarak bir yere varamayız. Birlikte diyalog içinde bulunarak, birbirimizi daha iyi tanıyarak sorunların üstesinden gelebiliriz. Partimin Eyalet Başkanı olarak sizlerle iletişim içinde bulunmak benim için çok önemli. Aktif bir şekilde parti çalışmalarımıza katılın. Birlikte çok daha fazla yol alabilir, çok şeyler kazanabiliriz" dedi.

Dr. Lohse, Ludwigshafen'de dokuz vatandaşımızın yaşamını yitirdiği yangın sonucunda Türk ve Alman halkının kenetlendiğini hatırlattı. Dr. Lohse, "Bu konu çok acı bir olay. Burada aramızda bulunan çocuğunu ve eşini yangında kaybeden Kamil Kaplan'a o zor günlerde karşılıklı barış ve huzurun bozulmaması için gösterdiği çabadan dolayı teşekkür ediyorum. Maalesef böylesi acı bir olaydan sonra bir araya gelebildik. Ludwigshafen'de yaşayan Türklerle iyi bir ilişki içindeyiz. Sizler ekonomimize önemli katkıda bulunuyorsunuz. Bundan böylede daha yoğun bir şekilde birlikte çalışalım. Zor günlerde kenetlendiğimizi Ludwigshafen yangınında ispat ettik" dedi.

Uyum Bakanı Prof. Dr. Böhmer ise "Geçmişe değil, geleceğe bakalım. Almanya bizim ortak ülkemiz. Sizlere tutulamayacak sözler verenlere inanmayın. Yabancılar için yerel seçim hakkı talep edenler, sizlere bütün hakların verilmesi yerine, kısıtlı hakların verilmesini savunuyorlar. Alman vatandaşlığına geçerek eşit şans ve haklardan yararlanın" dedi.

Toplantının sonunda politikacılara çeşitli sorular yöneltildi. İşadamı İsmail Torun, "Burada bizlerle bir araya gelmeniz çok olumlu bir gelişme. Ancak bu tür toplantıların etkisinin kısıtlı kaldığını düşünüyorum. Yabancılar hakkında politikanın etkili isimlerinin televizyonlardaki bazı olumsuz açıklamaları toplumu geriyor, uyuma köstek oluyor. Etkili politikacılar göçmen kökenlilerle ilgili açıklamalarında daha dikkatli olmalı" diye konuştu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!