‘Gel Gör Beni Aşk Neyledi’

Güncelleme Tarihi:

‘Gel Gör Beni Aşk Neyledi’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2024 11:23

Müzik çalışmalarını Nürnberg’de sürdüren Sadık Kırıcı, Sepideh Sohrabi, Anika Herbst, Ozan Coşkun ve Volkan Gümüş’ten oluşan müzik grubu ‘SADIK’, Yunus Emre’den Âşık Veysel’e, seçilmiş şiirlerini, deyişlerini türkülerle müzikseverlerin beğenisine sundu.

Haberin Devamı

Dr. Müzeyyen Ünsal-Kırıcı’nın organizesiyle Nürnberg Tucherschloss–Hirsvogel salonunda ‘Gel Gör Beni Aşk Neyledi’ adıyla gerçekleşen etkinliğe katılanlar adeta büyülendi. Nürnberg Başkonsolos Yardımcısı Ülker Erçetin ve eşi Ayhan Erçetin, Bavyera Türk-Alman Tabipler Birliği (DTM) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Hans-Henning Kunze ve eşi Heide-Marie Kunze, Kuzey Bavyera Türk-Alman Kadınlar Kulübü (DTFC) İkinci Başkanı Nazan Orman ve eşi Dr. Hamdullah Orman, TIM e.V. Başkanı Dr. Osman Öksüzoğlu ile çok sayıda Alman ve Türk müzikseverler, unutamayacakları bir konser akşamı yaşadılar.

‘Gel Gör Beni Aşk Neyledi’

Sepideh Sohrabi (vokal), Anika Herbst (okuma), Ozan Coşkun (gitar), Volkan Gümüş (perküsyon), Sadık Kırıcı (bağlama ve tar)

Haberin Devamı

Sadık Kırıcı, etkinlikle ilgili şunları söyledi: “Programda konuları aşk, dostluk, karşılıklı sevgi, saygı ve doğa sevgisi yanında güncelliğini her zaman koruyan kısa ve özlü sözleriyle ve deyişleriyle, kültürümüzü yaşattığımız her ülkede, her kuşak için yaşayan bir gelenek olagelmiş, birçok sanatçıya ilham kaynağı olmuş, ozanlık geleneğinin en ünlü temsilcilerinden 13. yüzyılda yaşamış ozan, derviş, şair Yunus Emre’den eserleri, dinleyenlerimizin beğenisine sunduk. Onun ‘Gel Gör Beni Aşk Neyledi’ dizesinin güncelliğine hep beraber tanıklık ettik.”

 

 

BAKMADAN GEÇME!