Gece uçuşlarına protesto

Güncelleme Tarihi:

Gece uçuşlarına protesto
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2012 15:56

10 binden fazla Berlin'li Schönefeld Havalimanı'nda gece uçuşlarının durdurulması için yollara döküldü.

Haberin Devamı

ALMANYA'nın başkenti Berlin'de genişletme çalışmaları son sürat devam eden Schönefeld Havalimanı'nda gece uçuşlarının yasaklanması için binlerce Berlin'li sokaklara döküldü.

Eski Doğu Almanya sınırları içinde kalan Schönefeld Havalimanı'nın Berlin-Brandenburg Willy Brandt Havalimanı olarak haziran ayı başında yeni şekliyle trafiğe açılmasıyla uluslararası seferlerin artmasına kesin gözüyle bakılırken, şimdiden gece uçuşlarından duyulan rahatsızlık da artmaya başladı.

Berlin ve Brandenburg eyaletlerinden 10 binden fazla kişi önceki gün Schönefeld Havalimanı yakınlarında “Uçak gürültüsü hasta ediyor” yazılı pankartlar taşıyarak gece uçuşlarına protesto etti. Göstericiler saat 22.00-0.60 arasında uçuşların yasaklanmasını istedi.

Berlin-Brandenburg Yaşamaya Değer Eylem Birliği” öncülüğünde önümüzdeki haftalarda da protesto gösterileri düzenleneceği açıklandı. 3 Haziran'da yeni havalimanının açılışına paralel olarak Berlin'den Schönefeld'e kadar bir “insan zinciri” oluşturulmasının planlandığı da belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!