‘Gazzeliler önce bombadan, şimdi de açlıktan ölüyor!

Güncelleme Tarihi:

‘Gazzeliler önce bombadan, şimdi de açlıktan ölüyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2024 12:00

Avrupa’nın ikinci büyük Müslüman dini cemaati IGMG Köln’ün verdiği kurumsal iftar yemeğine katılım yoğun oldu.

Haberin Devamı

GENEL merkez konferans salonunda verilen davete Köln ve Essen Türk Konsolosları DİTİB, ATİB, UID Genel Başkanları, Katolik, Protestan, dini cemaat temsilcileri, Alman Müslümanlar, KRM temsilcileri, Türk iş insanları, spor, siyaset, dernek temsilcileri ile basın mensupları katıldı. Ev sahibi IGMG Genel Başkanı Kemal Ergün, ramazanın yardım, merhamet, kardeşlik ve ümmet ayı olduğunu hatırlatarak yardım bekleyenlerin, evlerini, yurtlarını, her şeylerini geride bırakıp güvenli bir liman arayan insanların sayısının savaş ve işgaller nedeniyle her geçen gün arttığını ifade ederek konuşmasını özetle şöyle sürdürdü:

‘Gazzeliler önce bombadan, şimdi de açlıktan ölüyor

Kemal Ergün

‘UTANÇ VERİCİ MANZARALAR...
“Bugün dünyanın birçok bölgesinde insanlığa yakışmayan hak ihlalleri görüyoruz. Yemen’de, Suriye’de, Doğu Türkistan’da, Arakan’da... Dünyanın hangi bölgesine bakarsak bakalım insanlık için utanç verici manzaralar ile karşı karşıya kalıyoruz. Gazze’de bebekler öldürülmekte hastanelere bombalar yağdırılmakta. Caddeler, sokaklar, camiler kiliseler bombalarla taru edilmekte. İnsanlar sadece bombalarla değil açlıktan susuzluktan ölmekte. Buna dünyadaki yetkili ve etkili kurumların yeterince adım attığını söylemek maalesef imkânsızdır. Bu artık bir savaş değil bu artık bir zulümdür. Savaşın da bir kuralı vardır, savaşın da bir öğretisi vardır. Bu savaşın boyutunu çoktan geçmiş bir hadisedir. Onun için oruç zalime karşı durmayı mazlumun yanında olmayı hakikatin yanında olmayı bizlere öğretir. Oruç merhametin yanında sevginin yanında bir eylemi bir hareketi bizden beklemektedir. İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları olarak yeryüzünde doğudan batıya, kuzeyden güneye yaşanabilir bir dünyanın kurulabilmesi için bu bilinçte olan arkadaşlarımızla gece-gündüz mücadele ediyoruz. Ramazan ayı merhamet duygusunu geliştirmek için en uygun zamanlardan biridir. Bu minvalde Rabbim’den tüm insanlığa huzur, barış ve esenlik diliyorum. Savaşların, işgallerin, terörün bitmesini; hayrın, huzurun ve barışın tüm insanlığa hâkim olmasını temenni ediyorum.”
‘Gazzeliler önce bombadan, şimdi de açlıktan ölüyor

Ali Mete

ETNİK KÖKENE GÖRE POZİSYON ALINMAZ
İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları Genel Sekreteri Ali Mete, “Acı çekenin, zulme uğrayanın etnik kökenine veya dinine göre pozisyon almanın insanlık değeri olmadığını” ifade ederek yaptığı kısa selamlama konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “İnsan haklarını uygulama kriterleri kişiden kişiye, halktan halka değişmez. Aksi durumda zulüm meşrulaştırılmış olur. Ki maalesef Gazze sürecinde bunu çok yoğun bir şekilde müşahede ediyoruz. Değerli kardeşlerim, hoşgörüsüzlüğü, nefreti, savaşı ve ölümleri meşrulaştıran şey de merhametsizliktir. Bunun için bugün birçok siyasetçi merhameti değil; daha sert tedbirleri, daha büyük ayrışmaları merkeze koymamız gerektiğini bizlere vaaz ediyor; bazı insanların başka insanlardan daha değerli, daha üstün olduğu düşüncesiyle hareket ediyor; birilerinin acısının diğerlerinin acısından daha önemli olduğunu varsayıyor. Bu ramazan akşamında merhamet anlayışımızın güçlenmesini diliyorum. Umarım merhamet, içinde yaşadığımız toplumda da sizlerin ve bizlerin gayretleriyle temel söylem ve eylem hâlini alır! Biz IGMG olarak, bu hâl üzere çalışmalarımızı şekillendirmeye devam edeceğiz. Bu yolda birlikte yürüdüğümüz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
‘Gazzeliler önce bombadan, şimdi de açlıktan ölüyor

Turhan Kaya

BAŞKONSOLOS IGMG’YE TEŞEKKÜR ETTİ
TC. Köln Başkonsolosu Turhan Kaya dört yıldır görev yaptığı Köln’de İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları’nın konsolosluk çalışmalarında çok yardımcı olduğunu ifade ederek IGMG’ye teşekkür etti. Kaya, Türk toplumu olarak siyasetin ve siyasi partilerin içerisinde bulunması uyarısı yaptı. Başkonsolos Turhan Kaya 21 Mart ayrımcılık ve ırkçılık gününe işaret ederek iftar davetine katılanlara hitaben “Derneklerinizle, kulüplerinizle, üyelerinizle sizler de bu kutlamalar içinde olun” çağrısı yaptı.
‘Gazzeliler önce bombadan, şimdi de açlıktan ölüyor

‘Gazzeliler önce bombadan, şimdi de açlıktan ölüyor


 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!