Galatasaray'da Grafite sesleri

Güncelleme Tarihi:

Galatasarayda Grafite sesleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2010 23:00

Yarışta rakiplerini geriden takip eden sarı kırmızılılarda rota belli oldu. İstatistikler Rumen teknik adamı haklı çıkardı.

Haberin Devamı

TARİHİNİN en kötü günlerinden birini geçiren ve lider Trabzonspor’un 13 puan gerisinde 10. sırada bulunan Galatasaray’ın ara transferdeki ilk rotası belli oldu. Teknik Direktör Hagi, golsüz beraberlikle sonuçlanan Kayserispor maçı sonrası kapalı kapılar ardında yönetimden açık bir istekte bulundu: “Bu takıma yıldız, yırtıcı bir golcü lazım. Galatasaray bir tek Baros’a bağımlı oynayamaz.” Rumen hocanın isteği yönetim tarafından da kabul edildi. Ve böylece sarı kırmızılı takımda Çek golcü Baros’un papucu da dama atılmış oldu. Galatasaray’ın bu sezonki istatistikleri de Hagi’nin, golcü transferi talebini doğrular nitelikte. İşte gol sıkıntısını büyük ölçüde yaşayan Cimbom’da Hagi’yi haklı çıkaran rakamlar...

SON 3 MAÇTA GOL YOK

GALATASARAY bu sezon oynadığı son 5 Süper Lig maçında sadece iki kez rakip fileleri havalandırabildi. Sarı kırmızılılar son üç maçta Trabzon, Manisa ve Kayseri’ye gol atamadı.

SADECE İKİ GOL ATILDI

HAGİ, Galatasaray’da göreve başladığından beri Süper Lig’de 5 maça çıktı. Sarı kırmızılı takım bu karşılaşmalarda sadece Antalyaspor’u 2-1 yendikleri karşılaşmada gol buldu.

MİLAN BAROS HEP SAKAT

GALATASARAY’ın büyük umut bağladığı Milan Baros, geçen sezondan bu yana 47 maçın sadece 19’unda ilk 11’de forma giyebildi. Çek golcü sezonların uzun bölümünde sakattı.

ESKİ BOLLUK KALMADI

SARI kırmızılı takımın en son şampiyonluğunda forvet bolluğu yaşanıyordu. Hakan Şükür, Nonda, Ümit ve Serkan Çalık attıkları gollerle Galatasaray’ı başarıya taşırken, bu sezon bütün gol yükü Baros ve Mehmet Batdal’ın üzerine kaldı.

YARISINI BULAMADILAR

GALATASARAY şu anda attığı 14 golle ligde en az gol atan 7. takım konumunda. Geçen sezon ise ilk 13 hafta sonunda bu rakam 31’di. Cimbom geçen sezonu bile mumla arattı.

FORVETLERİN DEĞERİ AZ

GALATASARAY’ın mevcut kadrosundaki forvetlerin toplam değeri 10 milyon 700 bin Euro. Defans 39 milyon 850, orta saha oyuncuları ise 54 milyon 700 bin Euro değerinde.

ASLAN’IN AVERAJI EKSİ 3

13. hafta sonunda Galatasaray gibi bir takımın averajı da ne kadar kötü bir sezon geçirdiklerini gösteriyor. Sarı kırmızılılar, atılan ve yenilen goller çıkarıldığında eksi 3 averaja sahip.

KEWELL VE PİNO’YLA OLMADI

BAROS’un sakatlığı ve Mehmet Batdal’ın da formsuzluğu nedeniyle Hagi en büyük zorluğu forvet hattında kimi oynatacağı konusunda yaşadı. Forvet özelliği olmayan Kewell ve Pino mecburen bazı maçlarda ileri uçta görev yaptı.

O isim Grafite mi?

Kadro dışı bırakılan Misimoviç eski kulübü Wolfsburg’a dönerse, G.Saray da sambacıyı renklerine bağlayacak.

GALATASARAY Yönetimi Hagi’nin “Golcü istiyorum” teklifine sıcak bakarken, yaptığımız araştırmalar sonucunda sarı kırmızılıların Almanya’da iz sürdüğü ortaya çıktı ve rotanın Wolfsburg’un Brezilyalı yıldızı Grafite olduğu öğrenildi. Hagi’nin, “Benim için Misimoviç defteri kapandı” resti sonrası sarı kırmızılı yönetim Alman kulübünün kapısını müthiş bir takas için çalmaya hazırlanıyor. Misimoviç, kurallar gereği Almanya’ya dönmesi halinde eski kulübü Wolfsburg’un formasını giyebilecek.

Bir taşla iki kuş

Eğer Bosnalı oyuncu Wolfsburg ile anlaşırsa, sarı kırmızılılar bu oyuncu için ödediği 2 milyon Euro’yu Grafite’nin bonservisine sayıp, sambacıyı İstanbul’a getirmenin yollarını arayacak. Galatasaray Yönetimi böylece bir taşla iki kuş vurmuş olacak. Maraton programı yorumcularından eski Alman hakem Markus Merk de önceki haftaki programda “Almanya’da, Galatasaray’ın Grafite’yle ilgilendiğini duydum” diyerek bu transfer harekatının boyutuna değinmişti.

Gözler kritik toplantıda

G.SARAY Yönetim Kurulu, bugün saat 17.00’de Florya’da yapılacak haftalık olağan toplantısında kulüp tarihinin belki de en kritik birleşiminden birini gerçekleştirecek. Adnan Polat ile Mehmet Helvacı’yı karşı karşıya getiren gelişmeler sonrasında yönetimin ne yapacağı merakla bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!