G.Saray'ın acı günü

Güncelleme Tarihi:

G.Sarayın acı günü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2011 12:50

MİLLİ Takım ve Galatasaray’ın eski futbolcularından, Tarık Kutver (73) Ezine’de vefat etti.

Haberin Devamı

Futbolu bıraktıktan sonra memleketi olan Çanakkale’nin Ezine ilçesine yerleşen ve son dönemde sağlığı bozulan Kutver, kontrol için dün Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma Hastanesi’ne gitti. Akşam saatlerinde Ezine’ye dönen Kutver, evine girdiği sırada fenalaşarak yaşamını yitirdi.

Tarık Kutver’in ölümü ilçede büyük üzüntü yarattı. Kutver’in küçük oğlu İbrahim Kutver, "Son günlerde sağlık sorunları yaşıyordu. Her gün Araştırma Hastanesi’ne gidiyorduk. Tahlil ve tetkikleri yapılıyordu. Rahatsızlığı için tam bir teşhis bile konmamıştı. Hastaneden eve getirdim. Akşam uğrarım dememe kalmadan fenalaştı. Ambulans geldiğinde çok geçti" dedi.

Evli ve 2 çocuk babası Tarık Kutver, bugün Ezine Teşvikiye Camii’nde öğle namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek.

TARIK KUTVER KİMDİR?

Cem Atabeyoğlu’nun yazdığı "Türk futbolunda unutulmayan 200 ünlü" kitabında da yer alan Tarık Kutver, 1938 yılında Çanakkale’de doğdu. Futbol yeteneği nedeniyle küçük yaşta çevresinde, "Çanakkale’nin Lefter’i" olarak anılan Kutver, bu lakabın etkisiyle İstanbul’a gidip Fenerbahçe Genç Takımı’nda oynamaya başladı. Fenerbahçe’den sonra Karagümrük’e, ardından Galatasaray’a transfer olan Kutver, sarı-kırmızılı ekibin Teknik Direktör Gündüz Kılıç yönetiminde 1962-1963 sezonunda şampiyon olan kadrosunda forma giydi. Forvetin sağında oynayan Tarık Kutver, Turgay Şeren, Metin Oktay, Kadri Aytaç, Mustafa Yürür, Ayhan Elmastaşoğlu, Uğur Köken, Bahri Altıntabak gibi efsane isimlerin bulunduğu kadrolarda yer aldı. Kutver 13 kez A Milli Takım’da görev yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!