G-14 tarihe karışıyor

Güncelleme Tarihi:

G-14 tarihe karışıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2008 19:47

Avrupa'nın en güçlü 18 takımının dahil olduğu G-14'ün, FİFA ve UEFA ile yapılan toplantı sonucu lağvedilmesi kararlaştırıldı. G-14 yerine, UEFA'ya üye 53 ülkeden en az bir takımın temsil edileceği 103 üyeli bir Kulüpler Birliği kurulacak. UEFA Kulüpler Forumu da lağvedilecek.

Haberin Devamı

FİFA'nın Zürih'teki merkezinde FİFA Başkanı Sepp Blatter, UEFA Başkanı Michel Platini ve bazı kulüp başkanlarının katılımı ile yapılan toplantıda, iki uluslarası kuruluş G-14'ün bazı isteklerini kabul etti. Buna göre FİFA ve UEFA, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'na katılacak futbolcuların kulüplerine ödeme yapacak. Ödemeler futbolcunun temel gelirine göre ayarlanacak.

Buna karşılık G-14'e dahil kulüpler, bugüne kadar FİFA ve UEFA aleyhine açtıkları davalardan vazgeçecekler. Bu davalar genellikle, Avrupa ve Dünya Şampiyonaları'nda sakatlanan futbolcular için tazminat ödenmesi talebiyle açılmıştı.

FİFA Başkanı Blatter ve ve UEFA Başkanı Platini bunun tarihi bir karar olduğunu belirttiler. Kulüpler adına konuşan Barcelona Başkanı Joan Laporta da "Göreve başladığı zaman verdiği sözü tuttuğu için UEFA Başkanı'na teşekkür ederim. Futbolda bundan sonra temel ilkeler dostluk ve karşılıklı güven olacak" dedi. G-14'ün 15 Şubat'ta resmen lağvedilmesi bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!