Futbolcu fabrikası Wattenscheid

Güncelleme Tarihi:

Futbolcu fabrikası Wattenscheid
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2012 17:36

Türkiye Milli Takımı’na yetiştirdiği futbolcular ile anılan Almankulübü Wattenscheid, maddi zorluklara rağmen yılmıyor.

Haberin Devamı

Alman futbolunun köklü kulüplerinden Wattenscheid 09, Türkiye Milli Takımı’na verdiği oyuncular ile adını gündeme almayı başarırken, yaşadığı bunca maddi sıkıntıya rağmen bugün bile yine aynı özveri ile yoluna devam ediyor. 75 bin kişilik nüfusu ile adeta kendi yağı ile kavrulmaya çalışan 103 yıllık bir kasaba takımı Wattenscheid. 1990 ile 1994 yılları arasında Bundesliga’da oldukça başarılı sezonlar yaşadılar. Fakat en önemli özelliklerinden birisi de alt yapılarından yetişerek futbolları ile zirve yapan oyuncuları oldu. Türkiye Milli Takımı’nın da birçok yıldız oyuncusu Wattenscheid’in yeşil çimlerinden serpilerek büyüdüler.

TÜRKİYE A MİLLİ TAKIMINA 4 FUTBOLCU

Türkiye dışında dünyanın hiçbir kasaba takımı 4 tane milli futbolcuyu Türkiye adına yetiştirmedi. Önce Ahmet Dursun, ardından Yıldıray Baştürk ve onları izleyen Halil ve Hamit Altıntop kardeşler. Sadece bununla sınırlı kalmadılar. Türkiye genç milli takımlarında görev alan Cihan Yılmaz, İshak Doğan’da, Lohrheide Stadı’ndan çıkarak Türkiye liglerine gittiler. Almanya adına milli maçlara çıkan eski Galatasaray’lı ve bugünün Trabzonspor’lu oyuncusu Barış Özbek’de bir dönem Wattenscheid’in altyapısında top koşturdu. Wattenscheid formasını giyen ilk Türk oyuncu ise Meriç Yavuz oldu.

Wattenscheid formasını giymiş ünlüler

Michael Skibbe, Alex Löbe, Muharrem Uz, Çetin Aydın, Volkan Kıral, İshak Doğan, Cihan Yılmaz, Barış Özbek, Mirkan Aydın, Yıldıray Baştürk, Hamit Altıntop, Halil Altıntop, Ahmet Dursun

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!