Fuhuş yapan erkekleri sosyal medyada sergiliyorlar!

Güncelleme Tarihi:

Fuhuş yapan erkekleri sosyal medyada sergiliyorlar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2014 15:53

California eyaletinde polis fuhuş yaparken yakalanan erkeklerin fotoğraf ve isimlerini sosyal medyada paylaşmaya başladı.

Haberin Devamı

Yetkililer bir hayat kadını ile birlikte olurken ya da pazarlık yaparken yakalanan erkeklerin bu şekilde teşhir edilmesinin bölgedeki fuhuş oranının azalmasını sağlayacağını umduklarını söyledi.

California’nın Richmond şehrinde yaşayanlar, fuhuş yapanların internette teşhir edilmesinin şimdiden şehirde büyük bir değişime neden olduğunu söyledi.

Yerel KTVU haber kanalına konuşan oto tamircisi Jim Sciarroni “Dükkanımın çevresinde bir çok hayat kadını bekler ve onları görmeye gelen erkekler trafiğin sıkışmasına neden olurdu. Polis suçluların fotoğraflarını Facebook’ta yayınlamaya başladığından beri bu problem ortadan kalktı, trafik rahatladı” dedi.

California halkı yeni uygulamayı destekliyor olsa da insan hakları aktivistleri ve savunma avukatları insanların sosyal medyada bu şekilde teşhir edilmesinin kanunlkara aykırı olduğunu savundu.

Uzmanlar fotoğrafı yayınlanan erkeklerin daha sonra suçsuz bulunması durumunda isimlerine sürülen lekeyi ortadan kaldırmanın mümkün olmayacağı konusunda uyarıda bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!