Fuat Oktay, Kosova Başbakanı Kurti ile görüştü

Güncelleme Tarihi:

Fuat Oktay, Kosova Başbakanı Kurti ile görüştü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2023 11:16

Kosova’da resmi temaslarda bulunan TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ve beraberindeki heyet, Kosova Başbakanı Albin Kurti ile bir araya geldi.

Haberin Devamı

KOSOVA Başbakanı Albin Kurti, Dışişleri Bakan Yardımcısı Kreshnik Ahmeti, Parlamento Dışişleri Komisyonu Başkanı Arbëresha Kryeziu Hyseni ve Kosova Meclisi’ndeki KDTP milletvekili Enis Kervan ile birlikte, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ve beraberindeki heyeti kabul etti. Başbakan Kurti görüşmede, sık sık yapılan ziyaretlerin iki ülke arasındaki dostluğun ve yakın ilişkilerin göstergesi olduğunu belirtti. Başbakan Kurti aynı zamanda Avrupa Konseyi’ne katılım konusunda desteklerinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Kosova halkına teşekkürlerini iletti. İki ülkenin savunma ve güvenlik alanında iş birliği konularının da ele alındığı görüşmede, NATO’ya tam üyelik öncesinde, Kosova’nın Barış İçin Ortaklık Programı’na üye olması gerekliliğine işaret etti.

Fuat Oktay, Kosova Başbakanı Kurti ile görüştü

Fuat Oktay, Kosova Başbakanı Kurti ile görüştü
İŞBİRLİĞİ YENİ FIRSATLAR DOĞURUYOR
Türkiye Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay, Kosova’yı ziyaret etmenin çok güzel bir duygu olduğunu belirterek, Türkiye’nin, Kosova’nın bağımsızlığını ve egemenliğini desteklediğini, Kosova’nın Avrupa-Atlantik yapılarına üyeliğini desteklediğini ve Başbakan Kurti’nin bu yılın şubat ayında Türkiye’ye yaptığı ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkileri yoğunlaştırdığını vurguladı. Ayrıca ikili yatırımlara olan ilgisini dile getiren Oktay, Türkiye’nin Kosova’da ve birçok sektörde birçok firmayla mevcut olduğunu vurguladı. Başbakan Kurti’nin memnuniyetle karşıladığı arşivler konusunda da işbirliği teklifinde bulunan Oktay, Türkiye’nin, 24 Eylül’de Zveçan’ın Banjska köyünde Kosova Polisi’ne yönelik korkunç saldırıyı kınadığını söyledi. Görüşmede, büyüyen ekonomik işbirliği ve bu işbirliğin her iki ülke için yeni fırsatları doğurduğuna vurgu yapıldı.

Haberin Devamı

KERVAN’LA BİR ARAYA GELDİ
Kosova temasları kapsamında Kosova Demokratik Türk Partisi (KDTP) milletvekili ve Türkiye Kosova parlamentolar arası Dostluk Gurubu Başkanı Enis Kervan’la da bir araya gelen Oktay, Kosova’da bulunmaktan dolayı büyük memnun duyduğunu ifade etti. Kervan da yaptığı açıklamada, “Kosova Cumhuriyeti Meclisi’nin Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Saranda Bogujevci ile TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Fuat Oktay ve heyetini ağırladık. Görüşmede, Türk devletinin Kosova’nın devlet inşası aşamalarının yanı sıra ekonomi, savunma, güvenlik ve diğer alanlarda yaptığı yardımlar konusunda teşekkürlerimizi ifade ettik. Kosova’nın Avrupa Konseyi’ne üyelik sürecinde destek olduklarını ve Türkiye’nin bu süreçteki yardımlarının devamının önemini bir daha hatırlattık. Bu süreçte sunmuş oldukları sonsuz destek ve işbirlikleri için bir daha teşekkürlerimizi ifade ettik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!