FUAF binasına kavuştu

Güncelleme Tarihi:

FUAF binasına kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2008 15:41

Strasbourg'daki FUAF Merkez binasının açılışına Fransa'daki Alevi Kültür Merkezleri yöneticileri ile Fransız davetliler katıldı.

Haberin Devamı

FRANSA Alevi Federasyonu (FUAF) Merkez Bürosu Strasbourg'da görkemli bir törenle hizmete girdi. FUAF Başkanı Durak Arslan’ın konuşmasıyla başlayan törende FUAF genel sekreteri Hasan Unal'ın hazırladığı Fransızca, Aleviliği ve FUAF’ı tanıtan dia gösterisi sunuldu.

Törene başta Strasbourg bölgesindeki Fransız kuruluşlarının sorumluları, Strasbourg Belediye Başkanı Fabienne Keller, Fransa Sosyalist Partisi Strasbourg Büyükkent Belediye Başkan adayı Roland Ries, Avrupa Parlamenteri ve Senatör Armand Jung, Strasbourg Başkonsolosluğu sekreteri Emin Öncü, FUAF’ın onursal başkanı Iréne Melikoff, CLAPEST temsilcisi Dan Liau, Strasbourg Üniversitesi profesörü Ragıp Ege, eğitimci Ali Başaran, psikolog Ahmet Kaptan olmak üzereçok sayıda davetli katıldı.

Başkan Fabienne Keller (UMP) alevi toplumunu daha yakından tanımak istediğini belirtti. Fransa Sosyalist Partisi Belediye Başkan adayı Roland Reis de Alevilerin demokrasi, insan hakları, çağdaş yaşamı benimseyen, evrensel değerlere sahip çikan bir toplum olduğunu belirtti. Fransa’da sayılarının azımsanmayacak kadar önemli olduğunu, FUAF’ın da sivil toplum örgütleri içinde önemli bir rol oynuyacağına dikkati çeken Rolan Reis "Sizlerle birlikte çalışmaktan mutluluk duyacağım. Yeni lokilinizin hayırlı olmasını dilerim "dedi.

FUAF Onursal Baskani Irene Melikoff "35 yıldır bu kültürü araştırdığı işaret etti ve Alevi-Bektaşi felsefesini anlattı. FUAF genel kordinatörü, Leyla GÜNEŞ'de merkezin işleyişi ve genel kordinasyonu hakkında bilgi verdi.
Fransa'da 9 ve 16 Mart yerel seçimlerinde Alevi Kültür Merkezlerinden belediye seçim listelerinde yer alan adaylar tek tek davete katilan ziyaretçilere tanitilarak seçimlerde sandik basina giderek desteklenmeleri istendi.
FUAF genel kordinatörü Leyla GÜNEŞ ve FUAF kadın komisyonu sorumlusu Latife ERİN öncülüğünde, Strasbourg Alevi Kültür Merkezi kadınlarının hazırladığı çeşitli tatlılar, börekler çay ve kahve eşliğinde davetlilere ikram edildi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!