Fransızlar hazır değil

Güncelleme Tarihi:

Fransızlar hazır değil
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2011 17:25

PARİS’te 25 yıldır sigortacılık yapan Selim Tongur, göçmen kökenlilerin de Fransa’daki seçimlerde oy kullanmalarının sakıncalı olmadığını, aksine bölge yönetimlerine aktif bir katılım sağlayacağını düşündüğünü söyledi.

Haberin Devamı

Tongur, Sol Parti lideri François Hollande’nin de, göçmenlerin yerel seçimlerde oy kullanarak oturdukları bölgede kendilerini daha önemli, daha sorumlu hissedeceklerini ve bölgeyi daha da uyum sağlayacaklarını ifade ettiğini belirterek, “Bunun örneklerini Hollanda ve Belçika’da görüyoruz. Göçmenler bu ülkelerde kendilerini yabancı hissetmedikleri gibi, en azından yerel seçimlerde istek ve talepleri dikkate alınıyor” dedi.

Karşı çıktık

Sarkozy’nin bahanesi Sağ Partinin lideri Nicolas Sarkozy’nin, daha önceki sözünün aksine göçmenlere oy hakkına karşı çıktığını hatırlatan Tongur, “Sarkozy yerel seçimlerde göçmenlere oy hakkının verilmesinin vatandaşlık hakkına ilişkin talepleri de beraberinde getireceğini ileri sürüyor. Böyle bir bahane bulan Sarkozy, aşırı sağın da oylarına gözünü dikmiş bulunuyor” dedi. Senato’da görüşülen öneriye Sosyalistler, Yeşiller ve Sol Parti’nin evet dediğini hatırlatan Selim Tongur, buna Sağ Parti’nin lideri Sarkozy, aşırı sağın lideri Marine Lepen ile birlikte karşı çıktığını söyledi.

Fransızlar hazır değil

Tongur, “Fransa’nın henüz göçmene oy hakkına hazır olmadığı kanısındayım. Fransız toplumunun bu olguya hazırlanması gerekiyor” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!