Fransız şarabı satmayacağım

Güncelleme Tarihi:

Fransız şarabı satmayacağım
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2011 16:48

Londra’nın Sofra restoranlar zincirinin sahibi Türk işadamı Hüseyin Özer, Fransa Meclis’inde kabul edilen sözde Ermeni soykırımı iddialarının inkârını suç sayan yasa teklifinin onaylanmasına tepki olarak, tüm restoranlarının içki mönüsünden Fransız şaraplarını çıkarıyor.

Haberin Devamı

Ünlü işadamı Hüseyin Özer, “Fransız Parlamentosunun aldığı karar çok yanlış. Bunu şiddetle kınıyorum. Artık restoranlarımda Fransız şarabı satmayacağım” dedi.

Fransızlar şikayetçi

İngiltere’de aralarında Başbakan Yardımcısı Nick Clegg’in de bulunduğu Lordlar, milletvekilleri ve bakanlarında dahil olduğu çok sayıda kişiyi yakından tanığını belirten Özer, “Fransa Parlamentosu’nun aldığı bu kararın yanlış olduğunu tüm dostlarıma anlatacağım. Ayrıca çok sayıda Fransız müşterimiz var. Onlarında bu durumdan pek memnun olduğunu söyleyemem. Fransız müşterilerimizin çoğu Sarkozy’den memnun olmadıklarını dile getiriyorlar” dedi.

Londra’da yaşayan bir Türk işadamı olarak konuya duyarsız kalmasının söz konusu olamayacağını ve İngiltere’deki işiadamlarının da tepkisini demokratik yollarla ortaya koyması gerektiğini ifade eden Özer, “Bu konuyla ilgili olarak broşür bastırıyorum. Restoranlarımıza gelen müşterilerimize dağıtacağız. Fransa’nın yaptığı yanına kalmasın istiyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!