Fransız rehine ülkesine döndü

Güncelleme Tarihi:

Fransız rehine ülkesine döndü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 10:28

Nijerli ve Malili yetkililerin girişimiyle dün serbest bırakılan, El Kaide'nin 2011 yılında Mali'de kaçırdığı Fransız vatandaşı Serge Lazarevic ülkesine döndü.

Haberin Devamı

Nijer'in başkenti Niamey'den Paris yakınlarındaki Villacoublay askeri hava üssüne getirilen Lazarevic'i, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian ve ailesi karşıladı.

FRANSIZ REHİNE KALMADI
Hava üssünde konuşan Hollande, Cumhurbaşkanlığı görevine geldiğinden beri amacının bütün rehineleri kurtarmak olduğunu belirterek Lazarevic'in gelişinin kendisini ve Fransız halkı çok sevindirdiğini söyledi. Nijerli ve Malili yetkililere teşekkür eden Hollande, dünyanın hiçbir yerinde Fransız rehine kalmadığını kaydetti. Hollande, Mali'deki Fransız askerlerinin terörizmle mücadele için olağanüstü gayret gösterdiğini ve bu çabaların da rehineleri tutanlar üzerinde baskı oluşturduğunu vurguladı.

Fransız vatandaşlarına kaçırılabilecekleri herhangi bir yere seyahat etmemeleri uyarısında bulunan Hollande, dünyada hala çok riskli ve tehlikeli bölgeler olduğunu belirtti.

"ÖZGÜRLÜĞÜN NE OLDUĞUNU UNUTMUŞUM"
Lazarevic de özgürlüğüne katkı sağlayan herkese ve Fransız halkına çok teşekkür ettiğini söyleyerek "Özgür bir insan olmak Cumhurbaşkanı'nın da dediği gibi gittiği her yere dikkat etmek demek. Özgürlüğün ne olduğunu unutmuştum. Bu her şeyden değerli" dedi.

El Kaide'nin Kuzey Afrika'daki kolu İslami Magreb örgütü, Lazarevic ve Mali'nin kuzeyindeki Timbuktu bölgesinde kaçırılan Hollandalı Sjaak Rijke'in birlikte çekilmiş videolarını geçen ay yayınlamıştı.

İNFAZ EDİLMİŞTİ
Fransız dağcı Herve Gourdel'in Cezayir'de öldürülmesinden sonra rehin tutulan tek Fransız vatandaşı olan Serge Lazarevic, videoda, hasta ve hayatının tehlike altında olduğunu söyleyerek Cumhurbaşkanı Hollande'dan yardım istemişti. Videonun ardından Elysee Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Fransız rehinenin serbest kalması için Malili yetkililerle her türlü diyaloğa hazır olunduğu bildirilmişti.

Haberin Devamı

Lazarevic, 29 Kasım 2011'de Mali'nin Nombori kasabasında beraberinde Sırp asıllı Fransız vatandaşı Philippe Verdon ile kaçırılmış, Verdon bundan birkaç ay önce infaz edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!