Fransız lider taklitçileriyle mücadelede başarısız

Güncelleme Tarihi:

Fransız lider taklitçileriyle mücadelede başarısız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2012 15:30

Fransa’daki son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 18’e yakın oy alarak dikkatleri çeken ırkçı lider Marine Le Pen, Belçika’daki taklitçilerini engellemekte şimdilik başarısız oldu.

Haberin Devamı

Belçika’da 14 Ekim’de düzenlenecek belediye seçimlerinde bazı gruplar, Fransızca konuşan Valon bölgesindeki Charleroi ve Namur gibi şehirlerde Fransa’daki Ulusal Cephe Partisi’nin lideri Le Pen’in ismini ve partisini kullanarak oy toplamaya kalktı.

"Le Pen", "LEPEN" ya da Fransa’daki Ulusal Cephe’nin (Front National) kısaltması olan "FN, FNW (FN Valonya) ve FNB (FN Belçika)" gibi listelerle Belçika’nın güney belediyelerinde şanslarını deneyen taklitçilerinin cezalandırılması için yargıya başvuran Marine Le Pen amacına ulaşamadı.

Belçika’daki Namur mahkemesi, avukatı aracılığıyla seçimlerde kendisini ve partisini taklit edenlerin yasaklanmasını ve para cezasına çarptırılmasını talep eden Le Pen’i haksız buldu. Marine Le Pen’in aynı taleplerle Charleroi kentinde 3 "taklitçi"si aleyhine açtığı davanın ise gelecek hafta karara bağlanması bekleniyor. Belçika’nın bölünmesi halinde Valon bölgesinin Fransa’ya bağlanması dönem dönem siyasi tartışmalara konu oluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!