Fransa'yı da göreceğiz

Güncelleme Tarihi:

Fransayı da göreceğiz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2008 20:17

Resmi bir ziyaret için Estonya'da bulunan Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, "Fransa'nın AB'deki dönem başkanlığını tecrübe ederek göreceğiz" dedi.

Haberin Devamı

DIŞİŞLERİ Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, AB Bakanlar Komitesinin pazartesi günü yapacağı toplantıda herhangi bir sorun çıkmaması durumunda Lüksemburg’a gideceklerini ve şu anda bir sorunun gündemde olmadığını bildirdi.

Estonya’nın Türkiye’nin AB üyeliğine destek veren ülkeler arasında yer aldığını hatırlatan Babacan, AB içindeki birkaç ülkenin haricinde geriye kalan diğer tüm ülkelerin Türkiye’nin sürecini desteklediğini kaydetti.
Babacan, Estonya’nın bu süreçte Türkiye’yi güçlü ve yüksek sesle destekleyen ülkelerden biri olduğunu söyleyerek, iki ülke ilişkilerinin 90 yıllık geçmişi olduğunu hatırlattı.

Babacan, Slovenya dönem başkanlığının bu ay sonu bitip Fransa’nın dönem başkanlığının başlayacağına dikkat çekerek, Fransa dönem başkanlığıyla ilgili şu ana kadar kendilerine gelen mesajların genelde bu dönem
başkanlığının da normal olacağı şeklinde olduğunu kaydetti. "Ama kuşkusuz, bunu hep beraber tecrübe ederek göreceğiz" diye Babacan, önemli olanın Türkiye’nin reform süreci ve kendisi için yaptıkları
olduğunu ifade etti.

Bakan Babacan, salı günü düzenlenecek hükümetlerarası konferansta iki başlığın daha müzakereye açılmasının planlandığını, bu fasılların açılmasının bütün ülkelerin sürecin devam ettiğine ilişkin iradelerini ortaya koymaları anlamını taşıdığını bildirdi.

Ali Babacan, şu anda açılmaya hazır çok sayıda başlık bulunduğunu da belirterek, bununla birlikte tüm bu asıllarla ilgili farklı ülkelerin farklı yaklaşımları bulunduğunu ve bazı siyasi engellemeler olduğunu söyledi. Babacan, önemli olanın iç reform süreci olduğunu tekrarlayarak, asıl buna yoğunlaştıklarını vurguladı.

Babacan, Lüksemburg ziyaretiyle ilgili herhangi bir sorun görünmediğini belirterek, pazartesi günü düzenlenecek olan bakanlar toplantısında bir sorun çıkmadığı takdirde Lüksemburg’a gideceklerini, şu an için herhangi
bir sorunun gündemde olmadığını kaydetti.

BABACAN’IN TALİNN’DEKİ TEMASLARI

Bu arada Dışişleri Bakanı Babacan, Talinn’deki temasları çerçevesinde bugün Estonya Başbakanı Andrus Ansip tarafından kabul edildi. Ansip, Babacan’a Estonya’daki internet ve e-hükümet sistemine ilişkin bilgi verdi.

Babacan, bu görüşmesinin ardından Türkiye’nin Talinn Büyükelçiliği diplomatlarından Nur Sağman’ın Estonya’yı konu alan fotoğraf sergisinin açılışını Estonya Dışişleri Bakanı Urmas Paet ile birlikte yaptı.

Ali Babacan ve beraberindeki heyet, Talinn’deki resmi temaslarının ardından akşam Dışişleri Bakanı Paet ve ailesi ile birlikte Kuressaare’ye geçecek. Bu ziyarette Ali Babacan’a, eşi Zeynep Babacan ve kızı Fatma Dilara Babacan eşlik ediyor.

Babacan ve beraberindeki heyetin, yarın akşam Kuressaare’den ayrılarak Türkiye’ye dönmesi planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!