Fransa alkole savaş açtı

Güncelleme Tarihi:

Fransa alkole savaş açtı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2008 20:52

Fransa'da gençler arasındaki alkol bağımlığının önlenmesi için önümüzdeki yıldan itibaren 18 yaşından küçüklere içki satılması yasaklanacak. Alkollü içecek satış yasağının, tüm bakkal, süpermarket, diskotek ve barlarda uygulanacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Fransa'nın Sağlık Bakanı Roselyne Bachelot Fransa'daki gençler arasında alkol bağımlılığının hızla artması nedeniyle 2009 yılından itibaren, Fransa'daki bakkal, süpermarket, diskotek, bar gibi yerlerde 18 yaşından küçüklere alkol satışının yasaklanacağını açıkladı.

Fransa Sağlık Bakanlığı'nın almış olduğu bir başka karara göre, ülkede benzin istasyonlarında akşam saat 22.00 ile sabah saat 06.00 arasında alkol satışının tamamen yasaklandığını belirten Roselyne Bachelot, okul çevresinde ve sokakta içki içmenin de tamamen yasaklanmasını istedi.

Bağımlılar arttı
Fransa'da askerlik yoklaması için çağrılan 17 yaşındaki kız ve erkek 30 bin gencin son 30 gün içinde en az beş bardak içki içtiğini belirttiğini hatırlatan Sağlık Bakanı, 2004 yılı ile 2007 yılı arasında alkol içen 15-24 yaş grubu arasındaki genç oranında yüzde 50 oranında net bir artış olduğuna dikkat çekti.

18 yaşından küçük gençlere alkol satışının yasaklanması nedeniyle Fransız basın, radyo ve televizyonunda tanıtım ve uyarı programlarının yapılacağına dikkat çeken Fransız Bakan, alkol alan gençlerin neden olduğu trafik kazası, ırza geçme, kavga, alkol koması ve ölüm oranlarında son yıllarda net bir artış olduğunu vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!