Frankfurt’ta tiyatro coşkusu sürüyor

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt’ta tiyatro coşkusu sürüyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2022 12:40

Türk tiyatrosunun sevilen isimlerinden Sumru Yavrucuk, tek kişilik oyunu ‘Shirley’yle Frankfurt’ta Avrupa’daki tiyatro severlerle buluştu. 8’inci Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nin üçüncü gününde sadece Frankfurt ve çevresinden değil, Avrupa’nın çeşitli kentlerinden gelen izleyiciler, kentin önde gelen tiyatrolarından ‘Gallus Theather’da sahnelenen oyunda salonu tamamen doldurdu.

Haberin Devamı

LONDRA’da yaşayan bir ev kadınının sevgiyle kurulan bir evliliğinin ileri yıllarında yaşadığı sıkıcı hayatını ve bundan kurtuluşunu konu alan iki perdelik tek kişilik oyunda Sumru Yavrucuk’a müzisyen Selmin Artemiz de sesiyle ve gitarıyla eşlik etti. Oyundan önce yine aynı tiyatroda gerçekleştirilen ve tiyatrocular Ersin Korkut, Hakan Bulut, Erdem Baş ve Eray Yasin Işık’ın konuşmacı olarak katıldığı söyleşi de ilgiyle izlendi. Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer ve Frankfurt İl Genel Meclisi Başkanı Hilime Arslaner-Gölbaşı’nın da izlediği oyunun ardından, sahnede Festival Başkanı ve Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu’nun yaş günü kutlandı.

Frankfurt’ta tiyatro coşkusu sürüyor
ATÖLYE ÇALIŞMALARI DA VAR
Her yıl Türk tiyatrosunun önemli eserlerini ağırlayan Frankfurt Türk Tiyatro Festivali’nin ilk iki gününde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın oyunlarından ‘Sen İstanbul’dan Daha Güzelsin’ ve ‘Zehir’ sahnelendi. 8 Haziran’da sona erecek olan festival, özel tiyatroların oyunlarından ‘İyi, Kötü, Çirkin’, İstanbul Devlet Tiyatrosu’ndan ‘Seneye Bugün’ ve Erzurum Devlet Tiyatrosu’ndan ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ (çocuk oyunu) oyunlarıyla devam edecek. Festivalde, hepsi Almanca üst yazıyla sahnelenen oyunların yanı sıra çeşitli atölye ve söyleşiler de gerçekleştiriliyor.
Frankfurt’ta tiyatro coşkusu sürüyor
HÜRRİYET DE DESTEKLİYOR
Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Mustafa Kurt, İstanbul Devlet Tiyatrosu Müdürü Kubilay Karslıoğlu, usta sanatçı Haldun Dormen, Ayla Algan, Zihni Göktay, Tamer Levent, Ayşenil Şamlıoğlu, Ayşegül İşsever, Sumru Yavrucuk, Celal Kadri Kınoğlu, Gerçek Alnıaçık, Sezai Yılmaz, Ahmet Saraçoğlu, Sevinç Erbulak, Şebnem Köstem, Esin Umulu, Yeliz Şatıroğlu, Erdem Baş, Ersin Korkut, Hilal Saral, Hakan Bulut ve Eray Yasin Işık’ın bulunduğu birçok ismin konuk olduğu festival, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hessen Bilim ve Kültür Bakanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Frankfurt Başkonsolosluğu ve Türk Hava Yolları gibi kamusal kurumlarla aralarında Hürriyet Avrupa ve Öz Kayseri gibi özel kuruluşlar tarafından da destekleniyor.
Frankfurt’ta tiyatro coşkusu sürüyor

BAKMADAN GEÇME!