Frankfurt’ta Gaziantep tramvayı

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt’ta Gaziantep tramvayı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 17, 2022 18:03

Avrupa’da yaşayan Gaziantepliler, Frankfurt’ta düzenledikleri geleneksel ‘Gaziantep Kültür ve Dayanışma Gecesi’ öncesinde Gaziantep tramvayı ile Almanya’da nostalji rüzgârı estirdi.

Haberin Devamı

Frankfurt’ta Gaziantep tramvayı
Frankfurt Gaziantep Derneği’nin kentte yedinci kez düzenlediği ‘Gaziantep’ tramvayı gezisi ana gar önünde başlayıp kent merkezinde devam etti. Frankfurt Gaziantep Derneği Başkanı Ökkeş Toy, tramvay gezisi düzenlemekteki amaçlarının Gaziantepliler arasındaki birlik ve beraberliğe katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Amasra’daki maden faciası nedeniyle gezinin eğlence bölümünü iptal ettiklerini belirten Toy, “Evimize ateş düşmesi nedeniyle etkinliğin eğlence kısmını iptal ettik” dedi. Vatman Ziya Ceylan yönetimindeki Frankfurt Toplu Taşıma İdaresi’nin (VGF) ‘O Wagen’ tipindeki nostaljik tramvayına Gaziantep levhasının yanı sıra Kozluca, Maarif, Karagöz, Galaaltı, Tabakhane ve Şıhcan gibi durak isimleri, hat numarası olarak ise Gaziantep’in plakası 27 asıldı. Tramvayda yoğrulan çiğ köftenin ikram edildiği etkinliğe katılan konuklar arasında Hessen Türk Toplumu Başkanı Atila Karabörklü de yer aldı.
Frankfurt’ta Gaziantep tramvayı
‘DAYANIŞMA İNCELİKTİR’
Etkinliğin Frankfurt Griesheim Saalbau salonunda (Schwarzerlenweg 57 / 65933 Frankfurt a. Main) gerçekleştirileceğini belirten Toy, “Dayanışma inceliktir. Gelin, 22 Ekim 2022 tarihindeki 15. Frankfurt - Gaziantep Kültür ve Dayanışma Gecesi’nde buluşalım. Hemşerilerimizi, Gaziantep dostlarını ve tüm güzel insanları aramızda olmaya çağırıyoruz. ‘Birlikten güç doğar’ unutmayalım. Avrupa’da yaşayan hemşerilerimiz arasında birlik, beraberlik ve dayanışma duygularının geliştirilmesini hedefliyoruz” dedi. Etkinliğin tüm gelirinin Gaziantep’teki yardıma muhtaç çocukların ihtiyaçları için kullanılacağı kaydedildi.
Frankfurt’ta Gaziantep tramvayı

BAKMADAN GEÇME!