Feldmann'ın yerine Türk başkan mı gelecek?

Güncelleme Tarihi:

Feldmannın yerine Türk başkan mı gelecek
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2022 12:24

Frankfurt Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, eyalet parlamentosu üyesi ve belediye meclisi üyesi olan Yankı Pürsün’ün adı geçiyor. FDP Frankfurt belediye başkanlığı seçimlerinde Yankı Pürsün’ü aday olarak göstermek istiyor.

Haberin Devamı

MAKAMINI kullanarak ayrı yaşadığı eşine avantaj sağlamak iddiasıyla yargılanan ve halk oylamasıyla görevden azledilen Peter Feldmann’ın yerine kimin geçeceği merak ediliyor. FDP İlçe Başkanı Thorsten Lieb, Bild’e yaptığı açıklamada, ilçe yönetimine, önümüzdeki çarşamba günü yapılacak ilçe üyeleri toplantısında Yankı Pürsün’ün Frankfurt Belediye Başkan adayı olarak önerilmesini teklif edeceğini söyledi. Pürsün, böylece belediye başkanlığı için gösterilen dördüncü aday olacak. Şimdiye kadar CDU’lu Uwe Becker (53), Yeşiller’den Manuela Rottmann (50) ve SPD’den Mike Josef’in (39) adaylık için isimleri geçmişti.

FRANKFURT’UN YERLİSİ
Adaylar arasında Frankfurt’un yerlisi olan tek kişinin ise Yankı Pürsün olduğu belirtildi. Yankı Pürsün 1972 yılında Frankfurt’ta dünyaya geldi. Lise eğitimini burada tamamladıktan sonra havacılık alanında Lufthansa’da meslek eğitimi yaptı ve 1992-1994 yılları arasında Köln, Frankfurt ve Taşkent’te hava trafik memuru olarak stajyer olarak görev aldı. Pürsün, 1992’den bu yana Lufthansa şirketinde çalışıyor. Siyasete 1992 yılında atılan Pürsün, bu tarihte Hür Demokrat Parti (FDP) üyesi oldu. Partinin ilçe başkan yardımcılığının yanı sıra il, ilçe ve eyalet düzeyinde çeşitli görevler üstlenen Pürsün, 1997’den 2007’ye kadar Genç Liberaller üyesi oldu. 2002’den 2011’e kadar ve 2016’dan bu yana Frankfurt Belediye Meclis Üyesi olarak görev yapan Pürsün aynı zamanda FDP Belediye Meclis Grubu Başkan Yardımcısı. Yankı Pürsün, 2019 yılında yapılan eyalet parlamentosu seçimlerinde de FDP’den eyalet milletvekili seçildi.

Haberin Devamı

LUFTHANSA’DA ÇALIŞIYOR
Pürsün, Feldmann’a karşı ilk mücadeleyi başlatan ve istifasını isteyen ilk kişilerden biriydi. FDP’li siyasetçi, 2019’da yaptığı açıklamada, “Belediye başkanının da suçlamalara derhal cevap vermesini bekliyoruz. Eğer vergi mükelleflerinin parasının önde gelen siyasetçilerin aile fertlerinin geçimini sağlamak için kullanıldığına dair bir şüphe varsa, bu şüphe gecikmeksizin acilen giderilmeli, aksi halde ilgili kişiler sonuçlarına katlanmalıdır” demişti. Feldmann’ın yerine kimin geleceği 5 Mart 2023’te yapılacak seçimde belli olacak.

 

BAKMADAN GEÇME!