Frankfurt Türk Film Festivali başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt Türk Film Festivali başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2010 15:38

ALMANYA'nın Frankfurt kentinde 10'uncu kez düzenlenen Türk Film Festivali yarın akşam başlıyor. Doğan Medya ve Hürriyet'in medya sponsorluğunu üstlendiği festival görkemli bir törenle açılacak.

Haberin Devamı

GALA 8 KASIM'DA
Festivalin galası 8 Kasım'da Yusuf Kurçenli'nin 'Yüreğine Sor' filmi ile yapılacak. Cinestar Metropolis salonlarında saat 19.00'da düzenlenecek açılışta yönetmen Yusuf Kurçenli ile filmin başrol oyuncusu Kenan Ece hazır bulunacak. Yaklaşık 30 Türk filminin gösterileceği festivalde ayrıca belgeseller ve kısa metrajlı filmlere yer verilecek.

YEŞİLÇAM'IN DEVLERİ GELECEK
Türkiye'den Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Hessen Eyaleti Bilim ve Sanat Bakanlığı'nın da destek verdiği Frankfurt Türk Film Festivali'nde 'Bahtı Kara', 'Deli Deli Olma', 'Ses', 'Vavien', 'İncir Çekirdeği', 'Mahpeyker', 'Otobüs', 'Kosmos', 'Kavşak' ve 'Bornova Bornova' gibi filmler gösterilecek.
Festival boyunca Yeşilçam'ın 'Devleri' arasında yer alan Ediz Hun, Fatma Girik, Ekrem Bora ve Selma Güneri gibi sanatçıların yanı sıra Fikret Kuşkan ve Umut Sezgin sinemaseverlerle buluşacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!