Frankfurt’ta Yüzyılın maçı

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt’ta Yüzyılın maçı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 12, 2012 16:04

Frankfurt Commerzbank Arena’da 14 Ekim Pazar günü Almanyave İtalya şöhretleri karşı karşıya geliyor. Yüzyılın maçı olarak nitelendirilenyardım amaçlı karşılaşma saat 18. 00’de başlayacak.

Haberin Devamı

Almanya’nın Frankfurt kentinde futbol dünyasının iki dev ekibi Almanya ile İtalya kozlarını paylaşacak. Ülkelerinin milli takımlarında yıllarca forma giyen Kahn, Matthaeus, Ballack gibi ünlüler, panzerlerin formasını tekrar giyerken, gök mavililerde ise Luca Toni, Vieri, İnzaghi gibi yıldızlar sahaya çıkacak.

Alman TV kanalı Kabel 1 karşılaşmayı naklen yayımlayacak. Karşılaşmadan elde edilecek gelir Die Laurens Sport Vakfı ile Çocuklar için bir kalp vakfına paylaştırılacak.Ukrayna ve Δ Polonya’nın ev sahipliğini yaptığı 2012 Avrupa Şampiyonası’ndaki iki devin aktuel kadroları arasındaki Varşova’daki karşılaşmayı ise Balotelli’nin attığı 2 golle İtalya 2-1 kazanmış, yarı finale yükselen taraf olmuştu.

Almanya’da yapılan 2006 Dünya Kupası’nda da İtalya Almanya’yı, Dortmund kentindeki yarı final maçında 2-0 yenmişti. İtalya’ da bu kez Balotelli yok ama Inzaghi, Paola Rossi, Dino Baggio ve Toto Schillaci gibi ünlü golcüler bulunuyor. Almanya’da ise İtalyan eski golcüler karşısında kaleyi ilk kez Kahn mı? yoksa Lehmann mı ? koruyacak tartışmaları başladı.

Şeytanın bacağını kıracağız

Son yıllarda kendilerine hep ters gelen İtalya’yı bu kez Frankfurt’ta yenip şeytanın bacağını kıracaklarını belirten Almanya’nın en fazla A Milli formasını giyen rekortmen Lothar Mathaeus, “Frankfurt’taki futbol festivali çok zevkli, bol gollü ve heyecan dolu olacak” dedi. Bild gazetesi, Sat TV Spor programı Ran ile Alman Futbol Federasyonu’nun (DFB) birlikte organize etttiği karşılaşmada iki takımın kadroları şu şekilde oluştu.

ALMANYA

Jens Lehmann, Oliver Reck, Andreas Brehme, Guido Buchwald, Stefan Reuter, Christian Wörns, Manfred Binz, Hansi Pflügler, Marko Rehmer, Pierre Littbarski, Lothar Matthäus, Olaf Thon, Thomas Häßler, Bernd Schneider, Mario Basler, Uwe Bein, Maurizio Gaudino, Dariusz Wosz, Rudi Völler, Ulf Kirsten, Fredi Bobic, Karl-Heinz Riedle, Carsten Jancker .

İTALYA

Dino Baggio, Salvatore Bagni, Marco Delvecchio, Luigi di Biagio, Riccardo Ferri, Francesco Toldo, Luca Toni, Vieri, Rizzitelli, Pagliuca, Petro Vierchowod, Angelo di Livio, Mauro Tassoti, Toto Schillaci, Nicola Berti, Pietro Fanna, Daniele Massaro, Ciro Ferrara, Angelo Peruzzi, Pippo Inzaghi, Gigi D´Agostini, Marco Materazzi, Cannavaro, Giannini, Zola, Rossi, Bruno Conti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!