Frankfurt rengarenk

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt rengarenk
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2008 16:41

Frankfurt'ta bu yıl yapılan "Kültürler Geçiti" festival havasında yapıldı. Değişik ülkelerden yaklaşık 200 grubun katıldığı geçit büyük ilgi gördü. Hürriyet gazeteside kurduğu standla okurlarıyla buluştu.

Haberin Devamı

Almanya'nın Frankfurt kentinde bu yıl altıncısı düzenlenen 'Kültürler Geçiti'ne ilgi her zamanki gibi yine çok büyüktü. On binlerce kişinin akın ettiği Frankfurt kent merkezinde kurulan yaklaşık 200 standda 170 ülkenin kültürü ve yemekleri tanıtıldı.
Etkinlikte, Frankfurt Türk Halkevi,Erzincan Kadıköy Kültür Derneği ve Hamidiye Camii de stand kurdu.

Okurlarımızla buluştuk

Hürriyet gazetesi de 'Kültürler Geçiti'nin medya sponsoru olarak Main nehri kenarında kuruduğu standda okurlarıyla buluştu. Standda Hürriyet'in sosyal sorumluluk projesi olan 'Aile İçi Şiddete Son' kampanyasının yanı sıra bir süre önce Almanya'da yayına başlayan 'Anneyizbiz.de' isimli internet sitesinin tanıtımı yapıldı.

Frankfurt Belediyesi yetkilisi Dr. Nargess Eskanderi Grünberg, Parade der Kulturen isimli etkinliğin farklı uluslardan insanların birlikte barış içinde yaşamaları için önemli olduğuna işaret etti. 'Frankfurt'un çok kültürlü özelliği nedeniyle nazilerin hedefi haline geldiğini kaydeden Turgut Yüksel, Kültürler Geçiti'ni kentin uluslararası özelliğini yoketmek istenmesine tepki olarak düzenlenmeye başlandığını belirtti. Turgut Yüksel: "Etkinliğimiz her yıl daha da büyüyor. Kentimizde hüküm süren sosyal barışı, çok kültürlüğü göstermesi açısından çok önemli. Böylesine kabul görmesi de bizleri mutlu ediyor" dedi. Frankfurt Yabancılar Meclisi Başkanı Enis Gülegen de "Dünya kültürü burada misafir değil, ev sahibi. Bu festival hem bu gerçeği ortaya çıkarması açısından hem de farklı kültürlerin nasıl bir birlik oluşturduğunu göstermesi açısından önemli. Frakfurt çok kültürlülüğe çok güzel bir örnektir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!