Frankfurt Ambiente Fuarı

Güncelleme Tarihi:

Frankfurt Ambiente Fuarı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2015 09:17

Uluslararası mobilya, dekorasyon, aksesuar, züccaciye ve hediyelik eşya fuarı "Ambiente 2015"e katılan Türk firmaları, Başkonsolosluk ikametgahında düzenlenen yemekte bir araya geldi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, burada yaptığı konuşmada, Türk firmalarının bu tür fuarlara katılmasının kendilerini gururlandırdığını, Türkiye'nin ismini Almanya ve Avrupa'da duyurduklarını söyledi.

Frankfurt'ta düzenlenen hemen hemen her fuara katılan Türk firmalarını ve sektör temsilcilerini ağırlamaya çalıştıklarını ifade eden Ekici, "Bu hem teşvik edici oluyor hem de bir araya gelerek sorunları dinliyoruz" dedi.

Fuara katılan Türk firmalarını iki kez ziyaret ettiğini belirten Ekici, firmaların genel anlamda fuarın durumundan memnun olduklarını kaydetti.

TAKLİTLERE CEZA YAĞACAK

Fuarda taklit ürünler konusunda yaşanabilecek sorunları çözmek için artık uzman bir avukat bulunduğunu aktaran Ekici, ayrıca fuarda Alman polisinin Türk firmalarına karşı olası olumsuz tutumunu araştıracaklarını belirtti.

Ekici, bir Türk firmasının sergilediği bir ürünün başka bir ülke tarafından taklit edildiğini ve bunun sonucunda da söz konusu firmaya ait taklit ürünün toplatılarak para cezası uygulandığını sözlerine ekledi.

FUARA YOĞUN İLGİ

Yemeğe Frankfurt Ticaret Ateşesi Gülay Babadoğan Tarakçıoğlu, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz, İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Başkanı Murat Akyüz, Züccaciyeciler Derneği (ZÜCDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Ertuğrul Erdoğan, sanayiciler ve iş adamları da katıldı.

Yemeğe katılanlar hatıra fotoğrafı çektirirken, dernek temsilcileri Ekici'ye çeşitli hediyeler taktim etti.

94 ÜLKEDEN KATILIMCI BEKLENİYOR

Öte yandan, ABD'nin bu yıl 100 firmayla partner ülke olarak katıldığı fuar, 17 Şubat'a kadar ziyarete açık olacak. Sektörü temsil eden 119 Türk firmasının ve çatı kuruluşların da katılığı fuara, bu yıl 94 farklı ülkeden 4 bin 811 katılımcı bekleniyor.

Yaklaşık 160 ülkeden 150 bin ihtisas sahibinin gezmesi beklenen fuar, 11 büyük salonda 358 bin metrekarelik alanda gerçekleştiriliyor. Geçen yıl fuarda 89 ülkeden 4 bin 749 firma, yeni ürünlerini tanıtma imkanı yakalamıştı.

EN BÜYÜK BULUŞMA NOKTASI

Sektörün uluslararası düzeydeki en büyük buluşma noktası olan Ambiente fuarında elektrikli aletler, cam ürünler, masa dekorasyon ürünleri, mutfak eşyaları, çatal bıçak, saatler, takılar, seramik ve porselen ürünler, hediyelik eşyalar, tekstil ürünleri, plastik el sanat ürünleri, resim çerçeveleri, ev dekorasyonu, masa süsleri ve ev mobilyaları sergileniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!