Fischer’e Alman rejisörden altın öğüt

Güncelleme Tarihi:

Fischer’e Alman rejisörden altın öğüt
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2005 00:00

Bugün canlı yayında ifade verecek olan Dışişleri Bakanı Joschka Fischer’e ``Tepeden bakan tavrını değiştir’’ tavsiyesinde bulunuldu.

Haberin Devamı

Almanya’nın eski Sovyetler Birliği ve Doğu Avrupa ülkelerindeki diplomatik temsilciliklerinin ``Kolay vize’’ uygulaması nedeniyle ülkeye çok sayıda kaçak işçi, hayat kadını ve örgütsel suç işleyen çete elemanı gelmesine yol açtığı suçlamalarına hedef olan Federal Dışişleri Bakanı Joschka Fischer’e bugün canlı yayında ifade verirken nasıl davranması gerektiği konusunda altın değerinde tavsiyelerde bulunuldu.

``Gölge Adam’’ filminin Alman rejisörü Dieter Wedel, Fischer’e şu tavsiyelerde bulundu:

* Alçak gönüllü davranmalı. Tepeden bakan tavrını değiştirip, başkalarını aşağılayıcı ve küçük gören ses tonuna dikkat etmeli.

* İnsanlara dünyanın yükünü omuzlarının üzerinde taşıyan bir tavırla anlattığı baykuş suratı sergilemekten vazgeçmeli. Bunun modası geçti.

* Ele kol hareketlerini ve mimiklerini değişik kullanmalı. Mütevazı ve kibar bir görünüm sergilemeye özen göstermeli.

Dieter Wedel, haftalık Bild am Sonntag Gazetesi´ne Fischer’in çok iyi bir rol yapacağına inandığını da söyledi. Wedel, ``Bu kadar farklı roller oynayan başka birini tanımıyorum.

Spor ayakkabılı bakanlıktan, maraton koşucusuna, takım elbiseli v yelekli devlet adamlığına kadar çeşitli rolleri oynadı.

Robert de Niro’dan bile fazla değişim sergiledi. Fischer hollywood’a layık bir oyuncu’’ dedi.

Dieter Wedel ayrıca, ``Fischer hemen benim yanımda başlayabilir. Çok iyi istidat. Çok zeki. Ama sesiyle biraz oynamak gerekir’’ şeklinde konuştu.

BERLİN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!