Fırtına Keçileri’ne İzmir’den misafir

Güncelleme Tarihi:

Fırtına Keçileri’ne İzmir’den misafir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2012 10:50

Bremen’de eyalet milletvekili Ruken Aytaş’ın yöneticisi olduğu kızların kendilerini geliştirmeleri için çalışmalar yapan ‘Fırtına Keçileri’ isimli derneğin konuğu olarak 11 İzmirli kız kardeş kent Bremen’e gelecek.

Haberin Devamı

KIZLARA kendilerini geliştirmeleri yönünde eğitsel çalışmalar yapan Bremen’deki Fırtına Keçileri isimli dernek İzmir’den 11 kızı ağırlayıp, çalışmalara ortak edecek. SPD eyalet milletvekili Ruken Aytaş’ın yöneticisi olduğu ve şimdiye kadar yaptığı çalışmalarla sayısız ödüle layık görülen dernek, 20 Temmuzda Bremen’in kardeş kenti İzmir’den gelecek 11 kızı ağırlamak için hazırlıklarını tamamladı.

Lilith ve Havva
Ruken Aytaş, geçen yıl dernek çalışmalarına katılan 14 Bremenli kız ile İzmir’e gittiklerini belirterek, “İzmir’de çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşlarında aktif olan kızların da katılımıyla bir yaz kampı düzenledik. Yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi verip, onlardan da İzmir’de yapılan çalışmalar üzerine bilgilendirildik. Şimdi de geliştirdiğimiz Lilith ve Havva isimli proje çerçevesinde İzmirli gençleri kentimizde konuk edeceğiz” dedi.

Avrupa Birliği projesi fonundan desteklenen ziyaret çerçevesinde İzmirli kızların 1 Ağustos’a kadar Bremen’de kalacaklarını belirten Aytaş, ziyaretin her iki taraf için karşılıklı tanışma ve deneyimlerini paylaşma açısından yine çok güzel bir ortam oluşturacağını umduğunu söyledi.

Ruken Aytaş, “Heyet için hazırladığımız çalışma programımızda kız ve kadınların yaşamdaki rolleri, karşılaştıkları güçlükler, bu güçlükle baş edebilmenin yolları, genç kızların özgüvenlerinin geliştirilmesi gibi konuları ele alacağız. Bu alanlarda faaliyet gösteren kurum ve sivil toplum örgütlerini ziyaret edeceğiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!