Figüran değil aktör olalım

Güncelleme Tarihi:

Figüran değil aktör olalım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2012 10:31

COJEP, Strasbourg ‘Sesini Yükselt’ adıyla bir gece düzenledi. Fransa’da pazar günü ikinci turu yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ele alındığı toplantıda, Türklere siyasette aktif olmaları çağrısı yapıldı.

Haberin Devamı

YAKLAŞIK 200 kişinin katıldığı toplantıda konuşan COJEP Başkanı Ali Gedikoğlu, “Fransa artık eskisi gibi değil, bizlerde eski göçmenler değiliz. Fransa’da yaşayan Türk toplumu olarak eşit haklar istiyoruz. Biz artık bu coğrafyanın yöneticisi olmak istiyoruz. Artık figüran değil aktör olmak için çalışmalıyız. Türk toplumu yerel yönetimlerde daha çok ilgilenmeli. Örgütlü siyasi katılımla Fransa’da Türk kökenli bakan, başbakan, cumhurbaşkanı seçilmeli. Türkler siyasi partilere üye olmalı. Bedel ödemeden, çalışmadan kimseye görev verilmez. Günün birinde Fransa’nın değişik bölgelerinde Türk kökenli parti ilçe başkanları olacak. Siyasi çalışmalarımızı daha yukarılara çıkarmalıyız. Fransa politikasında istikrarlı çalışmalıyız ve çıtayı yükseltmek zorundayız” dedi.

İlkinde pasif kaldık
Mulhouse Belediye Başkan Yardımcısı Mevlüde Gündüz, Türklerin sandığa uzak durduğunu, pazar günü herkesi seçimlere katılmaya çağırdı. COJEP Genel Sekreteri Celil Yılmaz, susma döneminin geride kaldığını belirterek Fransa’da yaşayan Türklerin aktif olarak siyasette yer almalarını istedi. Montbeliard milletvekili adayı Dr. İlker Enver Çiftçi, “Fransa politikasıyla ilgilenirsek. Fransızlar da bizimle ilgilenmek mecburiyetinde” dedi.

Siyasetle mücadele
Belçika’da Brüksel milletvekili Mahinur Özdemir, Avrupa ülkelerinde yaşayan Türk toplumu üyelerinin dışlanmaya siyaset yaparak karşı koyabileceğine işaret etti. Obernai meclis üyesi Kadir Güzle, “50 yıldır Fransa’nın derdine ortak olduk. Fransa’ya emek verdik. Ekonomisini canlandırdık. Emeğimize karşı bir şükran mı var? Fransa’da son yıllarda dışlanan, istenmeyen toplum olduk” diye konuştu. Güzle, COJEP olarak ilk defa Fransa’nın 50 kentinde Türkleri siyasete yönlendirmek için toplantı düzenlediklerini söyledi.

Haklı olmak yetmiyor
COJEP Genel Başkan Yardımcısı Veysel Filiz, Fransa’da Türk toplumunun güçlü olmak zorunda olduğuna işaret etti. Filiz, “Demokraside haklı olmak yetmiyor” derken siyasi gücün önemine vurgu yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!