Fiebig: ‘Depremzedelerin yanındayız’

Güncelleme Tarihi:

Fiebig: ‘Depremzedelerin yanındayız’
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2023 12:57

Alman Seyahat Acenteleri Birliği (DVR) Başkanı Norbert Fiebig, Almanların seyahat tercihinde ilk sırada Türkiye’nin yer aldığını belirtirken, Türkiye ve Suriye’de yaşanan korkunç depremin yaralarının sarılması için turizm alanında da her türlü desteği vereceklerini de söyledi.

Haberin Devamı

PANDEMİ nedeniyle üç yıl aradan sonra kapılarını yeniden açan dünyanın en büyük turizm fuarı olan Uluslararası Berlin Turizm Fuarı’nda (ITB) Hürriyet’in “Deprem Türk turizmini etkiledi mi?” sorusuna DRV Başkanı Fiebig, “Depremin ilk günlerinde Türkiye’ye dönük rezervasyonlarda bir düşüş kaydedildi. Haklı olarak insanlar bir tedirginlik duydukları için böyle bir tutum sergilediler. Ancak bu çekimser tutum çok çabuk aşıldı. Türkiye yeniden yaz tatili rezervasyonlarında ilk sıraya yükseldi” yanıtını verdi.

Fiebig: ‘Depremzedelerin yanındayız’
‘İLGİ ARTARAK DEVAM EDECEK’
Norbert Fiebig, “Türkiye’nin de Suriye’nin de yanındayız. Depremzedelerin yanındayız” derken Almanların bu yöndeki tutumlarını kısa bir sürede değiştirmesinde dayanışma sergileme duygusunun etkin bir rol oynadığının altını da çizdi. “Türkiye yıllardır Alman turistlerin tercih ettiği en önemli destinasyonların başında gelmektedir” dedi.

Haberin Devamı

PANDEMİ ÖNCESİNE DÖNÜŞ BEKLENTİSİ
DRV Başkanı Norbert Fiebig, deprem nedeniyle iptallerin boyutu konusunda bir açıklamada bulunmazken, 2023 yılında pandemi dönemi öncesi rakamlarına rahat bir şekilde ulaşılacağından hareket ettiklerini belirtti. Resmi verilere göre 2019 yılında Almanya’dan Türkiye’ye 5 milyon 27 bin 472 turist gitti. 2020 yılında pandemi nedeniyle bu rakam 2 milyon 128 bin 760’ya düştü. 2021 yılında Türkiye’yi ziyaret eden Alman turist sayısı yeniden artış göstererek 4 milyon 694 bin 420’ye yükselirken, 2022 yılında 5 milyon 679 bin 190’a ulaştı. Norbert Fiebig, bir rakam vermediği halde bu yıl Almanya’dan Türkiye’ye seyahatte rekor beklendiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!