Festival, ‘Beşi Bir Yerde’yle başladı

Güncelleme Tarihi:

Festival, ‘Beşi Bir Yerde’yle başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2023 10:49

Almanya’nın Hamburg kentindeki 6. Tiyatro Köprüsü Festivali’nin açılışı, festivali düzenleyen Mut! Tiyatrosu sahnesinde, Tiyatro Kumpanyası Berlin’in kurucusu Kemal Kocatürk’ün yeni oyunu ‘Beşi Bir Yerde’ prömiyeri ile yapıldı.

Haberin Devamı

HAMBURG eyalet milletvekilleri Güngör Yılmaz ve Ali Şimşek’in yanı sıra İletişim Tiyatro İstasyon, Asmin Tiyatrosu, Tiyatro Anatolia Hamburg, Tiyatro Monolog gibi tiyatro gruplarının üyelerinin de davetli olarak katıldığı festivalin açılışında, Iacta Tiyatro Okulu Öğretim Üyesi Johannes Schaefer bir konuşma yaptı. Tiyatronun, insanların ufkunu genişlettiğini ve farklı kültürlerin kaynaşmasına önemli katkı sağladığını belirten Schaefer, “Önceki yıl İzmir Tiyatro Festivali’ne davetliydik ve orada öğrencilerimle beraber bir oyun sunduk. İzmir’deki bu tecrübe, öğrencilerimiz ve benim için inanılmaz güzel ve etkileyici bir anı oldu” dedi.

Festival, ‘Beşi Bir Yerde’yle başladı

Mahmut Canbay, Nurten Muştu

Haberin Devamı

‘SEYİRCİSİZ TİYATRO DÜŞÜNÜLEMEZ’
Mut! Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mahmut Canbay da iyi bir tiyatro oyununun en kısa tarifinin, oyuncunun sahnede tamamıyla oynadığı rol ile özdeşlemesinden ibaret olduğunu söyledi. Festivallerde hep sanatçıların ve oyunların ödüllendirildiğini söyleyen Canbay, “Oysa tiyatronun en önemli unsuru seyircidir. Seyircisiz tiyatro düşünülemez. Biz de bu nedenle Hamburg’da hiçbir tiyatro ve sanat etkinliğini kaçırmayan, hepinizin tanıdığı, en sadık tiyatro izleyicisi ve destekçisi sevgili Nurten Muştu’ya huzurunuzda sonsuz teşekkürlerimizi sunmak istiyorum” dedi. Sahneye davet edilen Muştu’ya, Mahmut Canbay bir buket çiçek ve küçük bir armağan vererek teşekkür etti.

Festival, ‘Beşi Bir Yerde’yle başladı
DAKİKALARCA AYAKTA ALKIŞLANDI
Ardından Tiyatro Kumpanyası Berlin’in kurucusu ve Genel Sanat Yönetmeni Kemal Kocatürk, tek kişilik yeni oyunu ‘Beşi Bir Yerde’yi ilk kez festivalde sahneledi. Müziğini eşi Ayça Kocatürk’ün hazırladığı şiirsel-müzikal oyunda Kemal Kocatürk, Türk edebiyatının dev isimleri Nazım Hikmet Ran, Orhan Veli Kanık, Ahmed Arif, Can Yücel ve Aziz Nesin’in şiirlerini ve metinlerini etkileyici şekilde yorumladı. Şiir ve edebiyat dünyamızın unutulmaz isimlerinin güncelliğini hiç kaybetmeyen eserlerini ustaca sahneleyen Kocatürk, izleyiciler tarafından dakikalarca alkışlandı. Hamburg Eyalet Kültür ve Medya Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenen festival Almanca, Türkçe ve Kürtçe oyunlarla 28 Mayıs’a kadar sürecek.
Festival, ‘Beşi Bir Yerde’yle başladı

BAKMADAN GEÇME!