Feo Aladağ’a Diva ödülü

Güncelleme Tarihi:

Feo Aladağ’a Diva ödülü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 27, 2011 11:48

Sibel Kekilli’nin başrolü oynadığı “Yabancı/Die Fremde” adlı filmin senarist ve yönetmeni Feo Aladağ 2011 Diva Jüri ödülünü kazandı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Münih kentinde 21 yıldır sinema ve müzik alanında yılın en başarılı sanatçılarına verilen Diva 2011 ödülleri sahiplerini buldu. Bayerischer Hof Oteli'nde düzenlenen gala akşamına ünlü sinema yıldızları, yönetmenler ve sanatçılardan oluşan 400 davetli katıldı. 2010 yılına oyunculuğuyla, filmiyle ve sanatıyla damga vuran 2010’un “en iyilerinin en iyileri” ödüllendirildi.

KÖPRÜ ÖZELLİĞİ TAŞIYOR
Sibel Kekilli’nin başrolü oynadığı, namus cinayetlerini konu alan “Yabancı/Die Fremde” adlı filmin senaristi ve yönetmeni Feo Aladağ 2011 Diva Jüri Ödülü’ne layık görüldü. Feo Aladağ için övgü konuşmasını filmin başrol oyuncusu Sibel Kekilli yaptı. Jüri, geçen yıl sinema dünyasına damgasını vuran ve 5 yıllık bir çalışmanın ürünü olan Yabancı filminin kültürlerarası bir köprü özelliği taşıdığını ve bu nedenle Avusturyalı yönetmen Feo Aladağ’ı ödüle layık gördüğünü vurguladı.

YASLI GEÇTİ
Sibel Kekilli ise övgü konuşmasında Yabancı filminin senaryosunu okuduğunda, yazarını Türk zannettiğini, çünkü hikayenin çok detaylı işlendiğini, ciddi bir birikim ve araştırmaya dayandığını söyledi. Alman sinemasının efsanevi sanatçısı Bernd Eichinger’in kalp krizinden ani ölümü ödül töreninin yaslı geçmesine neden oldu. Film dalında ana ödülleri Michael Bully Herbig ve Götz George kazanırken, en iyi kadın oyuncu ödülünü Anna Fischer ve en iyi erkek oyuncu ödülünü Herbert Knaup aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!