Fenerbahçeliler yeni lokallerine kavuştu

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçeliler yeni lokallerine kavuştu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2015 11:26

Londra’da 2008 yılında hizmete giren İngiltere Fenerbahçeliler Derneği’nin yeni lokali, Türkiye Cumhuriyeti Londra Başkonsolosu Emirhan Yorulmazlar tarafından törenle açıldı.

Haberin Devamı

Londra’nın Palmers Green bölgesinde, İngiltere Türk Futbol Federasyonu’nun (TTFF) da faaliyet gösterdiği binada hizmete giren derneğin

Fenerbahçeliler yeni lokallerine kavuştu
açılışına, İngiltere Fenerbahçeliler Derneği’nin Kurucusu ve Başkanı Ali Bakır, Belediye Meclis Üyeleri Yasemin Brett, Doğan Delman, Ahmet Karahasan, Meclis Üyesi ve İşçi Partisi Southgate Milletvekili adayı Rum kökenli Bambos Charalambous, TBCCI’dan Nuri Bulgurcu ile bir grup taraftar katıldı.

Aynı zamanda Enfield Belediye Başkanı görevini yürüten Bakır yaptığı konuşmada, açılışa katıldığı için Başkonsolos Yorulmazlar ve davetlilere teşekkür etti ve yeni yıllarını kutladı.

5 YILDA 35 CİNAYET İŞLENDİ

Konuşmasında, yeni yılın üçüncü gününde İngiltere Fenerbahçeliler Derneği’nin yeni yerinin faaliyete geçmesi güzel bir başlangıç olduğunu hatırlatan Bakır, “Ümit ediyorum ki hayırlı ve uğurlu olur. Burası sadece Fenerbahçelilerin yeri değil, bütün sporseverlerin futbolseverlerin yeridir. Burada şu mesajı vermek istiyorum. Son 5 yılda şu ana kadar yaklaşık 35 cinayet işlenmiş futbol maçlarında. Bunlar çok üzücü durumlar. Umarım bunları bir daha yaşamayız, görmeyiz. Bütün futbolseverlerin skordan dolayı, birbirlerini üzmemeleri. Futbol seyri hoş olan bir oyundur. Deşarj olmak için, işten arınmak ve beynimizi başka yere odaklanmak için güzel bir hobidir. Elbette herkesin gönlünde bir bir takım yatıyor. Dolayısıyla, Fenerbahçe olmazsa Galatasaray olmaz, Trabzonspor olmaz, Beşiktaş olmaz. Hepsi bir kombinasyondur. Hepsi kardeştir. Başkonsolosumuz Emirham Bey’e haftasonu olmasına, Cumartesi olmasına rağmen vaktini ayırıp aramızda olduğu için çok teşekkür ediyorum” dedi.

‘FB TAKİP EDİLEN BİR TAKIM’

Başkonsolos Yorulmazlar da yaptığı konuşmada, lokalin açılmasında emeği geçen Başkan Bakır ve diğer görevlilere teşekkür etti.

İngiltere’deki Türk toplumunun farklı alanlarda dernekleşmesinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Yorulmazlar konuşmasının devamında, “Ümit ediyorum bu dernek, bu lokal Türk toplumunu biraraya getirmede, Türk toplumunun sosyalleşmesinde önemli bir merhale olacaktır. Fenerbahçe tabii ki Türk toplumunun en önemli kurumlarından bir tanesi. Fenerbahçe sadece Avrupa’da değil, dünyanının her yerinde takip edilen bir takım. Türk takımları öyle. Ben İran’daki bir anımı hatırlıyorum. Türkiye, Avrupa Şampiyonası’nda yarı finale çıktığında İran’da, İran vatandaşları sokağa çıkıp Türkiye’nin bu zaferini kutlamışlardı. Bu anlamda Türk takımlarının yurt dışında kazandıkları başarılar sadece Avrupa’da değil, dünyanın her yerinde büyük bir memnuniyet kaynağı oluyor. Bu bilinçle takımlarımızın Avrupa’daki başarılarını her anlamda desteklediğimizi, takım farkı gözetmediğimizi, tekrardan belirtmek istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!