FENERBAHÇE 0 - 0 GALATASARAY

Güncelleme Tarihi:

FENERBAHÇE 0 - 0 GALATASARAY
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2010 17:08

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında oynanan derbi maçta Fenerbahçe ile Galatasaray Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda 0-0 berabere kaldı. İki takım arasında Fenerbahçe'nin evinde 0-0 berabere biten son Süper Lig maçı 1 Mart 1986 yılında oynanmıştı.

Haberin Devamı

Karşılaşma sonrasında Fenerbahçe 17 puanla 3. sıraya, Galatasaray ise 13 puanla 9. sıraya yükseldi.

İLK HEYECANLAR

Karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım'ın yanı sıra Fenerbahçeli ve Galatasaraylı kimi futbolcular ilk kez derbi heyecanı yaşadı. Fenerbahçe'nin yeni transferleri Mamadou Niang, Issiar Dia ve Joseph Yobo, Galatasaray'da ise yeni transferlerden Zvjezdan Misimovic, Juan Pablo Pino ezeli rakiplerine karşı ilk kez derbi heyecanını yaşadı.Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman ileGalatasaray'ın yeni teknik direktörü Gheorghe Hagi, ezeli rekabette ilk kez teknik adam olarak birbirlerine rakip oldu. Derbinin hakemi Bülent Yıldırım da kariyerinde ilk kez bir Fenerbahçe-Galatasaray maçında düdük çaldı.

TRİBÜNLERDE RENKLİ GÖRÜNTÜLER

Haberin Devamı

Fenerbahçeli taraftarların tribünlerde açtıkları pankartlar renkli görüntüler oluşturdu. Sarı-lacivertliler, büyük boyuttaki pankartlardaki karikatürlerle ezeli rakiplerinin taraftarını kızdırmaya çalıştı. Bu karikatürlerden birinde bir kayık üzerinde bulunan Fenerbahçeli bir taraftar, kayık içindeki 3 aslanı kırbaçlarken, aslanların formaları sarı-kırmızılı ekibin kullandığı forma renklerinden oluştu. Diğer karikatürde ise “Pembe gönlüm sende” yazısı yer alırken, çizgi film kahramanı “Pembe Panter” ve Fenerbahçeli kanarya resmedildi. Maraton üst tribünde, “Sen War'san biz de War'ız” pankartı asılırken, Türkçe anlamı “Savaş” olan İngilizce “War” kelimesi büyük harflerle vurgulandı.

TRİBÜNLER DOLDU

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki büyük maçta, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın tribünleri tamamen doldu. Statta sadece iki takım taraftarlarını ayıran bölgede güvenlik nedeniyle bırakılan bölüm boş kalırken, diğer tribünler tamamen doldu. İki takım futbolcuları seremoni için sahaya çıkacakları sırada tribünlerde büyük boyutlarda Fenerbahçe bayrakları açıldı. Bayraklardan birinde “Fenerbahçe Cumhuriyeti” birinde de “Herkes Haddini Bilecek” yazıları yer aldı. Arıca birçok tribünden sarı ve lacivert konfetiler havaya uçuruldu.

Haberin Devamı

MAÇ ÖNCESİ MECİDİYEKÖY'DE KAVGA ÇIKTI

Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak olan derbi öncesi Galatasaraya taraftarları Mecidiyeköy'de toplandı. Saat 16.00 sıralarında metrobüs durağına doğru yürüyüşe geçen yaklaşık 2 bin taraftar E-5 karayolunu trafiğe kapattı. Yoldan yürüyerek metrobüs Zincirlikuyu Metrobüs durağına ulaşan taraftarlarla polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Metrobüs durağına ulaşan taraftarlar burada bekleyen bazı Fenerbahçeli taraftarlara saldırmak istedi. Sarı-Kırmızılı taraftarlara polis engel oldu. Durağa sığmayınca metrobüs yoluna taşan taraftarlar, polis kontrolünde gelen metrobüslerle Kadıköy'e gönderildi.

Haberin Devamı

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

İstanbul polisi, iki takım taraftarları arasında yaşanabilecek gerginlik ve kavgalara erken müdahale edebilmek amacıyla Kadıköy'de geniş güvenlik önlemleri uyguluyor. Emniyet tedbirleri saat 15.00'den itibaren uygulanmaya başlarken, Galatasaray taraftarlarının stada geliş güzergahlarında da çok sayıda çevik kuvvet personelinin bulundurulduğu görüldü. Derbi maç için polisin yanı sıra 950 de özel güvenlik görevlisi güvenliği sağlıyor. Ayrıca statta 15 polis kamerası ve 179 stat kamerası olmak üzere toplam 194 kamerayla tespit çalışmaları yapılacak. Karşılaşmayı Migros kale arkasındaki misafir seyirci tribününde 2 bin 478 Galatasaray taraftarı izleyecek.

Haberin Devamı

ESNAF BAYRAM ETTİ

Derbi hareketliliği Kadıköy esnafının da yüzünü güldürdü. Erken saatlerden itibaren Kadıköy'e gelerek maçı bekleyen taraftarlar, yaptıkları alışverişlerle iş yerlerine satış hareketliliği getirdi. İstanbul'un dışından çok sayıda ilin yanı sıra derbi için yurt dışından da taraftarlar stada geldi. Akademi Futbol Ligi'nde iki ekibin 17 Yaş altı takımları Dereağzı'ndaki Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde karşı karşıya gelirken, Galatasaray sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!