Femen’e karşı Müslüman kızlar

Güncelleme Tarihi:

Femen’e karşı Müslüman kızlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2013 12:09

Kadına yönelik baskıyı cami önünde çıplak protesto eden Femen grubuna karşı Müslüman genç kızlar, Muslima Pride adlı inisiyatifi kurdu. İlk eylemlerini yapan Muslima Pride üyelerinin hepsi üniversite öğrencisi.

Haberin Devamı

GEÇEN hafta birçok Avrupa kentinde Femen kadın hakları aktivistlerinin cami önlerinde yaptığı çıplak protestoya, Berlinli Müslüman kızlardan yanıt geldi. Muslima Pride adlı çoğu tesettürlü genç kızlardan oluşan inisiyatif, Berlin’de Ukraynalı ve Tunuslu aktivistlerin Ahmediye Camisi önünde verdiği çıplak pozun aynısını verdi. Aktivistler Zeyneb Aktürk, Şeyma Savaş, Betül Ulusoy, Aslınur Üstündağ, Zehra Ge ve Zeynep Ören, yaptıkları eylemi Facebook’da açtıkları sayfayla duyurdu. İnisiyatif kendisini, “Almanya’da kendine güvenen bilinçli ve başkasının buyruğunda olmayan Müslüman kadınlar” olarak tanıttı.

ONLARA ÇOK KIZDIK

Muslima Pride aktivistlerinin hepsi de Berlin’de üniversite öğrencisi. Kurucularından Betül Ulusoy Berlin Hür Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde öğrenim görüyor. Femen’in eylemini basından takip ettikten sonra spontane bir şekilde karşı eylem yapma kararı aldıklarını belirten Ulusoy, “Aslında biz de Femen gibi kadın hakları için çaba gösteriyoruz. Fakat Femen aktivistleri İslam’da baskı gören kadınların haklarını korumak için bu eylemleri yaptıklarını söylemiş. Başkasının bizi tanımadan bizim adımıza eylem yapmasına izin veremezdik” dedi.

BU BİR BAŞLANGIÇ

Yaptıkları spontane eylemle Muslima Pride adlı inisiyatifin ortaya çıktığını belirten Betül Ulusoy, Femen’e karşı yaptıkları eylemin bir başlangıç olduğuna dikkati çekti. Benzer aktivitilere devam edeceklerini kaydeden Ulusoy, “İlk olarak Facebook’da, ‘I’m Pride’ diye bir sayfa açacağız. Burada, kendisini Müslüman olarak tanımlayan, başörtülü ya da başı açık tüm kadınların kendisini tanıtmasını istiyoruz. Bir de ‘Muslima Pride of the Day’ adlı bir sayfa açarak dünya çapında ünlü Müslüman kadınları tanıtacağız” dedi.

SLOGANA SLOGANLA YANIT

Müslüman kızlar, Femen’in çıplak pozlarına karşı açtıkları İngilizce ve Almanca pankartlarla da çıplak aktivistlerin sloganlarına yanıt verdi. Muslima Pride üyeleri, “Beni olduğum gibi kabul et, kendi doğru bildiğin gibi değil”, “Ben zaten özgürüm”, “İslam bizim seçimimiz”, “Özgürlüğe giden daha bir çok yol var” gibi sloganlarla karşılık verdi. ÜSTSÜZ CİHAD GÜNÜ Femen eylemcileri geçen hafta ‘İslam ülkelerinde kadınlara özgürlük’ adı altında Berlin, Milano, Brüksel ve Paris’teki cami önlerinde yarı çıplak eylem yapmıştı. Eylemciler, “Tüm kadınlara özgürlük”, “Çıplak Özgürlük”, “Arap kadınlar, İslamcılığa karşı”, “Sahipliğe hayır, köleliğe hayır” yazılı pankartlar açmışlardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!