Felsefe öğrencilerinden engellilere ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Felsefe öğrencilerinden engellilere ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2010 14:31

Hannover Leibniz Üniversitesi Felsefe Bölümü Meslek Pedagojisi ve Yetişkinler Eğitim Enstitüsü öğrencileri engelli Türk ailelerini ve derneklerini ziyaret edip sorunlarıyla ilgilendiler.

Haberin Devamı

HANNOVER Leibniz Üniversitesi Felsefe Bölümü Meslek Pedagojisi ve Yetişkinler Eğitim Enstitüsü öğrencileri, öğretim görevlisi Atilla Aşçı ile birlikte engelli Türk ailelerini ve derneklerini ziyaret ettiler. Bir proje kapsamında engellileri ziyaret eden ve sorunlarını dinleyen öğrencilere Atilla Aşçı önderlik etti.

”Bu projemizde ailelerin bulunması aşamasında ve ziyaretlerimizde bizlere çok büyük destek veren Umut Derneği'ne teşekkür ediyorum" diyen Aşçı, değişik fakültelerden ve hepsi Alman olan 20 kadar öğrenciden oluşan gruplar olarak yıllık çalışmalar yaptıklarını anlattı. Enstitüde pedagoji üzerine öğrenim gören öğrencileri bu dönem engelli Türk ailelerinin yanlarına gönderdiklerini ifade eden Aşçı, "İkişer ve üçer gruplar halinde bir kaç gün ailelerle birlikte kalıp, engelli çocukların günlük yaşamlarındaki zorlukları, sorunları hakkında gözlemlerde bulundular. Kendileri de sınıfta öğrendiklerini aileye aktarmaya çalıştılar. Bu girişim kültürlerin tanınmasına da büyük yarar sağlamaktadır. Bu gözlemleri bir rapor şeklinde üniversitemize de ileteceğiz" dedi.

Türk kültürünü öğrendiler
Öğrencilerden Carolin Heitkeller ve Kersten Sckalla, ”Ailelere gitme konusunda başta çekingendik. Bizi kabul etmezler diye bir korkumuz vardı. Gittikten sonra tamamen yanıldığımızı gördük. Bizleri yanlarında görmeleri onları çok memnun etti. Ayrıca her gittiğimiz evde çay içerek tiryakisi olduk. Artık biz de çay demleyebiliyoruz” dediler.

17 yaşında bedensel engelli kız çocuğu annesi Emine Üre ise, “Bu öğrenciler bana da geldiler ve birlikte güzel vakit geçirdik. Bize çocuğumuza karşı bazı davranışlarımızı nasıl yapacağımıza dair bilgiler verdiler. Bizden de gerek günlük yaşantımızla, gerekse de sorunlarımız hakkında bilgiler aldılar. Biz hem Umut Derneği'ne hem de üniversiteye teşekkür ederiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!