Feldmann’a yolsuzluktan para cezası

Güncelleme Tarihi:

Feldmann’a yolsuzluktan para cezası
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2022 18:39

6 Kasım’da yapılan halk görevinden azledilen eski Frankfurt Belediye Başkanı Peter Feldmann, yolsuzluk suçlamasıyla yargılandığı davada para cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

FRANKFURT Bölge Mahkemesi’nden yapılan açıklamada, 64 yaşındaki Feldmann’ın görevini kötüye kullanarak haksız menfaat sağladığı, bu nedenle günlük 175 Euro’dan 120 gün ceza almasına hükmedildiği bildirildi. DW Türkçe’nin haberine göre mahkeme, Feldmann’ı ayrıca 6 bin Euro tazminat ödemeye mahkûm etti. Böylece Feldmann’a kesilen ceza miktarı toplamda 27 bin Euro oldu. Savcılık tarafından hazırlanan iddianameye göre Feldmann, sosyal dayanışma faaliyetleri yürüten Arbeiterwohlfahrt’a (AWO) verdiği destekler karşılığında eski sevgilisi ve sonra eşi olan Zübeyde Temizel’e, AWO tarafından işletilen Türkçe ve Almanca eğitim verilen bir kreşte yüksek maaşla yönetici olarak işe alınmasını sağladı. Bunun karşılığında da kurumun çıkarlarını ön planda tutmayı kabul etti.

Haberin Devamı

EŞİNİ AWO’DA İŞE ALDIRDI
Savcılık, Feldmann hakkında eşine ‘haksız menfaat sağlamak ve görevini kötüye kullanmaktan’ soruşturma başlatmış, mahkemede, AWO’nun eski Genel Müdürü Hannelore Richter ile mesajları kanıt olarak dinlenmişti. Richter’in mesajlarla Feldmann’a defalarca destek çağrısında bulunduğu anlaşılmıştı. Richter, AWO’nun Frankfurt’taki özel temsilcisi olarak, Feldmann’ın o zamanki kız arkadaşı olan Zübeyde Temizel’i mesleki deneyimi ve nitelikleri olmamasına rağmen, hayli yüksek bir maaşla kreş müdürlüğüne atamıştı. Ayrıca Feldmann’ın Frankfurt Belediye Başkanı olarak yeniden seçilmesi için kampanya düzenleyerek bağış toplamıştı.

‘HİÇBİR KASAYA ELİMİ SÜRMEDİM’
Feldmann ise hakkındaki suçlamaları baştan beri reddediyor. Karar duruşmasında sanık olarak son sözü sorulduğunda da “Hiçbir kasaya elimi sürmedim ve yolsuzluk yapmadım” dedi. Sanık avukatları savunmalarında Feldmann’ın, karısının Türkçe ve Almanca eğitim verilen kreşte Türk kökenli olması nedeniyle istihdam edilmesini yasal olarak değerlendirdiğini dile getirerek, müvekkillerinin beraatını talep ettiler. Feldmann, hakkındaki suçlamalar ve açılan davanın sonucu olarak 6 Kasım’da yapılan halk oylamasıyla belediye başkanlığı görevinden alınmıştı.

BAKMADAN GEÇME!