Feldmann Türkiye'ye önem verecek

Güncelleme Tarihi:

Feldmann Türkiyeye önem verecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2012 19:28

Frankfurt BüyükşehirBelediyeBaşkanıPeter FeldmanndanışmanıTarkan Akmanile birlikteFrankfurt’ta100 çalışanı ilefaaliyette bulunanKUBİ’yiziyaret etti.

Haberin Devamı

FRANKFURT Büyükşehir Belediye Başkanı Peter Feldmann, danışmanı Tarkan Akman ile birlikte Frankfurt’ta kuruluşunun 19 yılını kutlayan ve yüz çalışanı ile eğitim alanında çalışmalar yapan Eğitim ve Kültür Merkezi’ni (KUBİ) ziyaret etti.

Feldman KUBİ Genel Müdürü Arif Arslaner ve toplantıda hazır bulunan Hessen Türk Alman İşverenler Derneği Başkanı Rukiye Tunç ile yaklaşık bir saat görüştü.

KUBİ Genel Müdürü Arslaner, Peter Feldmann ile ağırlıklı olarak Gençlerin eğitim durumlarının düzeltilmesi ile ilgili görüş alışverişte bulunduklarını söyledi. Arslaner,

“Özellikle göçmen kökenlilerin eğitim ve meslek eğitimi durumlarının geliştirilmesi, okul dairesi, okul ve aile arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesi, yoksulluk sınırında yaşayan ailelerin çocukların desteklenmesi konularını ele aldık. Bir diğer durumda Frankfurt ile Eskişehir arasındaki kardeş kent projesi çerçevesinde eğitim alanında yapılacak işbirliklerinde bizim verebileceğimiz destek üzerinde durduk. Kuruluşumuzun 19. yılında ilk defa bir Büyükkent Belediye başkanının bizi yerimizde ziyaret etmesi bizi sevindirdi” dedi.

Rukiye Tunç ise Frankfurt Belediyesinin bugüne kadar ticari ilişkilerde ağırlıklı olarak Japonla ve Çin gibi ülkeleri ön plana aldığını hatırlatarak,

“Peter Feldmann bundan böyle Türkiye ile ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi için bugüne kadar Frankfurt Belediyesi’nin Japonya ve Çin’e gösterdiği ilgiyi Türkiye’ye de gösterileceği sözünü verdi. Bu bizi çok memnun etti” dedi.

Belediye başkanının ziyaretinde toplantıda KUBİ müdür yardımcısı Fatma Öztürk, KUBİ 2. Başkanı Hans Jürgen Litke, Hessen Türk Alman İşverenler Derneği Başkanı Rukiye Tunç, başkan yardımcısı Rafet Solak da katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!