FDP’de istifa

Güncelleme Tarihi:

FDP’de istifa
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2011 16:17

Almanya’da hükümetin küçük kanadı Hür Demokrat Parti (FDP) Genel Sekreteri Christian Lindner, dün beklenmedik bir şekilde istifa etti.

Haberin Devamı

FDP üyelerinin “Euro Kurtarma Şemsiyesi” ile ilgili oylama süresi bitmeden “Yeterli üye sayısına ulaşılamayacağı için oylama şimdiden yatmıştır” açıklamasında bulunan Genel Başkan ve Federal Ekonomi Bakanı Philipp Rösler’e destek veren Lindner, parti içinden gelen yoğun tepki ve “Demokratik bir tutum değil” suçlamaları yüzünden görevi bıraktı.

32 yaşındaki politikacı, ‘partide yeni bir dinamik yaratılması için’ istifa kararı aldığını açıkladı. Lindner, “Bu sabah FDP Genel Başkanı Rösler ile görüştüm ve istifa edeceğimi söyledim. Bu tutumumu aynı zamanda mensubu olduğum FDP Kuzey Ren Vestfalya Teşkilatı Başkanı Daniel Bahr ile FDP Federal meclis Grup Başkanı Rainer Brüderle ve FDP Onursal Başkanı Hans- Dietrich Genscher’e de ilettim. Parti içinde yeni bir dinamiğe imkan kılmak için koltuğun bırakılması da gerekir. Ben bunu yapıyorum. Liberal düşüncenin yaşatılması için bunu yapıyorum. Liberal düşünce için koltuğumu bırakıyorum. Milletvekili olarak politik liberalizm için mücadele edeceğim” dedi. Christian Lindner, istifa nedeniyle ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

Berlin’de politik çevreler, Lindner’in son dönemlerde ağırlıklı olarak eleştirilere hedef olan FDP Genel Başkanı Rösler’i “kurtarmak” için istifa etmiş olabileceği görüşünü dile getirdiler.

Rösler: Üzüldüm

FDP Genel Başkanı Philipp Rösler, partinin genel sekreteri Lindner’in istifasına üzüldüğünü söyledi. Rösler, “Christian Lindner genel sekreter olarak şahane çalışmalar yapmıştır. Lindner’in kararını parti yönetimine ilettim. Tüm yönetim parti adına kendisine teşekkür etti. FDP ileriye bakmalı. Zaman kaybetmeden yeni bir genel sekreter bulmalıyız. Ben FDP’nin bu sorunları aşıp 2012 yılına 60 bine yakın üyenin desteğiyle gireceğimize inanıyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!