Faysal Paris vizesini aldı

Güncelleme Tarihi:

Faysal Paris vizesini aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2024 12:21

Özer Güleç’in öğrencisi Faysal Sawadogo Paris olimpiyatlarına katılmaya hak kazandı. Faysal Sawadogo daha önce de Afrika şampiyonu olmuştu.

Haberin Devamı

Nürnberg’de 7’ inci dan sahibi Özer Güleç’in öğrencisi Faysal Sawadogo, Afrika şampiyonu olduktan sonra, bu kez olimpiyat vizesi alarak olimpiyatlara katılmaya haz kazandı. Bilindiği gibi Bunkina Faso Berlin Büyükelçisi Nürnberg‘e gelerek hem Özer Güleç’i,hem de vatandaşı Faysal’ı tebrik etmişti.

Faysal Paris vizesini aldı

Dakar, Senegal de, yapılan müsabakalarda, Burkina Faso'nun gururu tekvando sporcusu Faysal Sawadogo, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkını elde etti. Dakar, Senegal'de düzenlenen 2024 Afrika Elemeleri'nde büyük bir başarıya imza atan Sawadogo, kritik yarı final mücadelesinde Faslı rakibini mağlup ederek adını finale yazdırdı ve bu zaferle birlikte olimpiyat yolculuğunu garantiledi.
Faysal Paris vizesini aldı
Nürnberg'deki Özer Tekvando okulu sporcusu olan Faysal, Paris'te düzenlenecek olan Olimpiyat Oyunları'nda ülkesini ve kulübünü en prestijli spor etkinliklerinden birinde temsil etme fırsatını bulacak. 22 Eylül 1996 doğumlu Faysal, Grenoble Alpes Üniversitesi'nden Ekonomi ve Yönetim alanında mezun olup sportif başarılarına ek olarak başarılı bir akademik kariyer sahip.

Haberin Devamı

Sawadogo, 2017'de Burkina Spor Gazetecileri Derneği tarafından Yılın Sporcusu seçilmiş olup, 2019 Afrika Oyunları'nda bronz ve 2020 Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda bronz madalya elde etmişti 2020 Yaz Olimpiyatları'nda Taekwondo Erkekler 80 kg kategorisinde mücadele etme hakkını kazandı. Son olarak, 2023 Afrika Taekwondo Şampiyonası'nda Abidjan, Fildişi Sahili'nde altın madalya kazanarak önemli bir başarıya imza atan Sawadogo, Özer Güleç liderliğindeki Özer Tekvando ekibiyle olimpiyat vizesi için hedefe kitlenmişti. Sawadogo'nun elemelerdeki zaferi, sporseverler tarafından gurur ve coşkuyla karşılandı.

Faysal Paris vizesini aldı
ÖZER GÜLEÇ’İN KARİYERİ
Güleç, 1992 yılında antrenörlük kariyerine başlamış olup, 2004'te Bavyera ve 2009'da Almanya milli takımı antrenörlük görevlerine getirilerek 7’inci dan seviyesine ulaştı. Bu süreçte birçok Dünya ve Avrupa şampiyonu yetiştiren Güleç, 2008-2016 yılları arasında üç sporcuyla Olimpiyatları temsil ederek bu başarıyı bir geleneğe dönüştürdü. Hedeflerinin 2024 Paris Olimpiyatları'nda madalya kazanmak olduğunu vurguladı. 

BAKMADAN GEÇME!