Fatih Solak, ‘Melankoli’yi tanıttı

Güncelleme Tarihi:

Fatih Solak, ‘Melankoli’yi tanıttı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2022 14:21

Berlin’de müzik kariyerine cover rock şarkıları seslendirerek başlayan ve kurduğu ‘Darbe’ ve daha sonra ‘Karma’ adlı rock grubuyla birçok konsere imza atan Fatih Solak, ilk ciddi solo albüm çalışmasını tamamladı. Fatih Solak, 5 şarkıdan oluşan solo kariyerindeki ilk uzun çaları, Berlin’de verdiği konserde tanıttı.

Haberin Devamı

Fatih Solak, ‘Melankoli’yi tanıttı
FATİH Solak’ın ilk albüm çalışmasında, Türkiye’de elektro gitar denince ilk akla gelen isimlerden olan ve son dönemlerde müzik prodüksiyonlarıyla dikkatleri çeken Serdar Öztop’un imzası bulunuyor. Berlinli müzisyenin tüm enstrüman icralarını ve stüdyo kayıtlarını Serdar Öztop gerçekleştirdi. Fatih Solak’ın 5 şarkıdan oluşan ilk albümü ‘Melankoli’ adını taşıyor. Albümün çıkış parçası ise Sezen Aksu’nun ‘Rüya’ adlı şarkısının cover’ı oldu. Rüya’nın videoklibi de İstanbul’da çekildi. Albümde Sezen Aksu’nun ‘Güllerim Soldu’ adlı şarkısının da cover’ı yer alıyor. Cover ve düzenlemeleri Serdar Öztop gerçekleştirdi. Şarkı, dinleyenler için yepyeni bir versiyon olarak karşımıza çıkıyor. Serdar Öztop’un tamamen yeni melodilerle süslediği cover albüme ayrı bir renk katmış. Albümün üçüncü cover çalışması ise Hümeyra’dan ‘Kördüğüm’ oldu.
Fatih Solak, ‘Melankoli’yi tanıttı
AKUSTİK VERSİYONU DA VAR
Albümde söz ve müziği Fatih Solak’a ait tek şarkı albümle aynı adı taşıyan Melankoli oldu. Albümde bu şarkının aynı zamanda akustik versiyonu da yer alıyor. Fatih Solak, ilk ciddi albüm çalışmasında pop-rock severlerin dikkatinden kaçmayacak bir albüme imza atmış. Berlin’deki konserde Serdar Öztop da gitarıyla Fatih Solak’a eşlik etti. Bas gitarda ise İstanbul’dan gelen Levent Okumuş ve davulda Cihan Topaloğlu yer aldı. Kreuzberg- Jockel’de gerçekleşen konserde Fatih Solak’ın albümünde yer alan şarkıların yanı sıra Serdar Öztop’un albümünden enstrümental şarkılar ve bilinen şarkıların rock cover’ları seslendirildi.
Fatih Solak, ‘Melankoli’yi tanıttı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!