Facebook mutsuz yapıyor

Güncelleme Tarihi:

Facebook mutsuz yapıyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2013 17:42

ALMANYA'nın Darmstadt Teknik Üniversitesi ile Berlin'deki Humboldt Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada, sosyal paylaşım sitesi Facebook'un mutsuz, hüzünlü ve kıskanç yaptığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Anket sonucuna göre Facebook kullanan kişiler kendilerini diğer insanlarla karşılaştırdıklarında bu olumsuz tablo ortaya çıktı.

Konuyla ilgili Express Gazetesine açıklama yapan Ekonomi Bilişimcisi Hanna Krasnova (32), ankete katılanların üçte birinin Facebook'u kullandığı sırada ve sonrası için düş veya hayal kırıklığı gibi negatif bir hisse kapıldıklarını açıkladı. Krasnova, bunun nedeninin sık sık Facebook'taki arkadaşlarını kıskanmaktan ötürü ileri geldiğini söyledi.

Darmstadt Teknik Üniversitesi'nden Doktor Thomas Widjaja (30), arkadaşları sık sık farklı ülkelere giderek seyahat fotoğraflarını internet sayfasında paylaşmalarının, böyle bir imkanı bulamayanlar arasında büyük bir kıskançlık yarattığına dikkat çekti.

Widjaja, “Özellikle, doğum günü kutlamalarında eğer bir kişiye 50'ye yakın tebrik gelip, kendisine sadece 4-5 kişiden doğum günü kutlaması geliyorsa, bu kişinin kafasında ister istemez sevilmediği şüphesi oluşup mutsuz olabiliyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!