Evinin bodrumdaki “çocuk odası” kan dondurdu

Güncelleme Tarihi:

Evinin bodrumdaki “çocuk odası” kan dondurdu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 09:45

Norveç’in Vestoppland bölgesinde polis 40 yaşında bir adamın evinin bodrumuna ses geçirmez materyallerle kaplı bir çocuk odası inşa ettiğini ortaya çıkarttı.

Haberin Devamı

Korkutucu “çocuk odası”nın fotoğraflarını yayınlayan polis yetkilileri ismi basına açıklanmayan adamın arabasının navigasyon cihazına da sosyal medyada bulduğu Norveç ve İsveçli 70 çocuğa ait adresleri kaydettiğini tespit ettiklerini açıkladı.

Yetkililer adamın evinde yapılan aramada şok tabancası, cop ve çocuk pornosu da bulduklarını söyledi.

Yerel polisle çalışan avukat Julie Dalsveen konuyla ilgili Dagbladet gazetesine yaptığı açıklamada “Söz konusu oda bir çocuğu uzun süre tutma potansiyeline sahip. Burada bir dizi çocuk yatağı ve bir de tuvalet bulunuyor” dedi.

Dalsveen Mayıs ayında gözaltına alınan adamın kefaletle serbest bırakıldığını ve “adam kaçırmaya teşebbüs” suçlamasından aklanmasının mümkün olduğunu da belirtti.

Evinin bodrumdaki “çocuk odası” kan dondurdu


Avukat “Elbette bu endişe uyandırıcı bir durum ancak o odada ya da adamın navigasyon sisteminde kayıtlı olan adreslerde yasadışı bir şey yaşandığına dair hiç bir kanıt bulamadık” dedi.

Dalsveen ailelerin çocuklarının internette kendileri ile ilgili yayınladığı bilgiler konusunda dikkatli olması gerektiğini belirtti ve “ Bazı insanlar internette buldukları bilgileri kötü amaçlar için kullanıyor. Ebeveynler ne yaptıklarının farkında olmalı” dedi.

Yetkililer adamın “adam kaçırmaya teşebbüs” ile suçlandığını ancak büyük olasılıkla sadece yasadışı silah bulundurma suçlamasından hüküm giyeceğini açıkladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!