Eurovision Şarkı Yarışması start almaya hazır

Güncelleme Tarihi:

Eurovision Şarkı Yarışması start almaya hazır
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2011 19:07

Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenecek olan Eurovision Şarkı Yarışması'nın yarı finaline tam iki hafta kala dünyanın en büyük şovu için ilk teknik provalara başlanıldı.

Haberin Devamı

Yarışma organizatörleri dört hafta gibi kısa bir sürede Düsseldorf'taki futbol arenasını devasal bir televizyon sahnesine dönüştürdü. Yarışma öncesinde şimdi ses ve ışık tesisatları son bir denetimden geçiyor. Bu nedenle Alman Radyo ve Televizyon Kurumu (ARD) kanalı sorumluları şovun provasını dans öğrencileri ile yaptı. Yarışmanın gerçek adayları ise 1 Mayıs'tan itibaren ilk provaları için sahneye çıkacaklar. “Taken by A Stranger” adlı şarkısı ile sahne alacak Lena ise, 7 Mayıs'ta ilk provasını yapacak.

ŞOV İÇİN ÇALIŞMALAR SON SÜRAT DEVAM EDİYOR
Alman, Fransız, İngiliz, İtalyan ve İspanyol adayların aksine yarışmaya katılan 38 ülkenin adayı 14 Mayıs'taki finale katılabilmek için elemeleri geçmesi gerekiyor. Yarı finalin ilk şovu 10 Mayıs'ta ProSieben kanalı tarafından yayınlanacak. ARD kanalında yayınlanacak olan yarı finalin ikinci şovu da 12 Mayıs'ta gerçekleşecek. Yarışmanın final şovu ise 14 Mayıs akşamı yine ARD ekranlarından izlenebilecek. Her üç şovda, oyuncu ve komedyen Anke Engelke, sunucu ve yapımcı Stefan Raab ve “Tagesschau” spikeri Judith Rakers sunucu olarak görev alacak. Yarışma, ARD kanalı için teknik açıdan yılın en kapsamlı televizyon yayını anlamına geliyor. Dünya genelinde tahminen toplam 120 milyon kişinin final şovunu naklen izlemesi bekleniyor. İki bin 200 spotun yerleştirildiği Düsseldorf'taki arenada sanatçıların en iyi şekilde sahnelenebilmeleri için 520 ışık ünitesinin yer aldığı 60 metreye 18 metre boyutunda bir LED duvarı hazırlandı.

FORTUNA'YA GEÇİCİ STADYUM
Arena tüm bu çalışmalar nedeni ile televizyoncular tarafından altı hafta boyunca istila edildiği için, İkinci Lig takımı Fortuna'nın müsabakalarını gerçekleştirebilmesi için arenanın hemen yanı başına geçici bir futbol stadı inşa edildi. Tek bu sahanın maliyeti üç milyon Euro'ya çıktı. ARD kanalının şarkı yarışması için yaklaşık 12,1 milyon Euro bütçe hazırladığı açıklandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!