EURO TAMAMEN ÇÖKEBİLİR

Güncelleme Tarihi:

EURO TAMAMEN ÇÖKEBİLİR
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2010 14:37

Uluslararası yatırımcı ve Soros Fon Yönetimi Başkanı George Soros, Euro'da yaşanan çöküşün artık inkar edilemeyecek seviyede olduğunu vurgulayarak, Almanya’nın izlediği ve riskleri artıran bütçe tasarrufu politikasının Avrupa projesini yerle bir edeceğini, Euro'yu ise tamamen çökerteceğini iddia etti.

Haberin Devamı

Soros, Almanya’da haftalık yayınlanan Die Zeit Gazetesi’ne verdiği mülakatta, ekonomistlerin eleştirilerine hedef olan Almanya’nın yeni ekonomik planı ve Euro'daki değer kaybı tartışmalarını değerlendirdi. Soros, Almanya’nın izlediği yeni ekonomik planı değiştirmediği takdirde Almanya’nın Euro birliğinden çıkmasının Avrupa’nın geri kalanı için yararlı olacağını söyledi. Almanya’nın komşularını uzun dönemde ekonomik durgunluğa itecek deflasyon içine çektiğini de savunan Soros, bunun milliyetçilik, sosyal patlamalar ve yabancı düşmanlığına yol açabileceğini, yine bunun başlı başına demokrasiyi tehdit ettiğini ifade etti.

Almanya dünyadan tecrit oldu

Soros, ”Almanya dünyadan tecrit oldu. Almanya niye ücretleri yükseltmiyor, niye diğer Avrupa ülkelerinin ekonomik olarak canlanmasına yardım etmiyor” şeklinde konuştu. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in açıkladığı yeni ekonomik plan, gelecek dört yıl içinde 80 milyar Euro (107 milyar dolar) bir bütçe kesintisi öngörüyor, Merkel yeni paketle Almanya’nın bütçe açığını 2013 yılı itibariyle Avrupa Birliği’nin belirlediği seviyeye çekmeyi planlıyor. Merkel geçen günlerde, uygulanan yeni ekonomik planda ihracata yüksek oranda bağımlı kalındığı eleştirilerini fazla önemsemediklerini belirterek, bütçe açığını azaltmaya yönelik planı savunmaya devam etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!