Essalammoskee Camii ibadete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Essalammoskee Camii ibadete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2010 12:36

YAPIMI büyük tartışmalara yola açan Hollanda'nın en büyük camisi "Essalammoskee", Rotterdam'da Belediye Başkanı Ahmed Aboutaleb ve belediyenin imar ve iskan işlerinden sorumlu encümen üyesi Hamit Karakuş'un katıldığı bir törenle ibadete açıldı.


Toplam 2 bin 600 metrekare büyüklüğünde, bin 500 kişi kapasiteli cami, 50'şer metre yüksekliğinde iki minareye sahip. Yapımına 7 yıl önce başlanan ve büyük oranda 15. yy. Memlük mimarisinden esinlenerek inşa edilen cami, Duabi'deki Jumeirah Camii'ne de benzetiliyor. Feyenoord Stadı yakınlarında bulunan camide ibadetin yanı sıra, bayanlar ve çocuklara yönelik farklı aktivitelerin düzenleneceği bölümler de bulunuyor. 2003'te inşaatına başlanan caminin iki yıl sonra hizmete açılması öngörülmüştü. Ancak gerek minarelerinin yüksekliği gerek cami inşaatının finans kaynaklarına dönük eleştirilerden dolayı inşaat 7,5 yılda bitirilebildi. Özellikle Rotterdam'daki aşırı sağcı yerel parti Leefbaar Rotterdam'nın karşı çıktığı caminin, Birleşik Arap Emirlikleri tarafından finanse edildiği ileri sürülüyor.

FLAMANCA BİLEN İMAM ATANACAK

Camide genç nesillere de hitap edebilecek Hollandaca diline hakim bir imamın görev yapacağını belirten cami yöneticilerinden Abdulrrazak Boutaher, ANP ajansına yaptığı açıklamada, caminin "hayırseverlik, merhamet ve karşılıklı anlayışın merkezi olmasını umduklarını" söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!