Esrar yasası kabul edildi

Güncelleme Tarihi:

Esrar yasası kabul edildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2024 14:27

Eyaletler Meclisi, Almanya’da esrar kullanımına imkân tanıyan yasaya onay verdi. 1 Nisan’dan itibaren yürürlüğe girecek yasa kapsamında reşit kişilerin belirli koşullar altında esrar tüketebilmesi ve bazı durumlarda yetiştirmesi serbest olacak.

Haberin Devamı

ALMANYA Sağlık Bakanı Karl Lautebach, Eyaletler Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Almanya’da bilinenden daha fazla insanın esrar içtiğini belirtirken, “Bu yasayla Almanya’ya esrar getirmiyoruz. Almanya’da tüketim son yıllarda hızla arttı. Şimdi yeniden düşünmemiz ve karaborsayla mücadele etmemiz gerekiyor” dedi. Lauterbach kendisinin de uzun yıllardır esrarın yasallaştırılmasına karşı olduğunu ancak fikrini değiştirdiğini söyledi. Berlin Adalet Senatörü Felor Badenberg ise esrar içmekten hüküm giymiş kişilere af getirilmesini eleştirdi. Sadece Berlin’deki savcıların 3 bin 500 davayı yeniden açması gerekeceğini belirten Badenberg, Bakan Lauterbach’a dönerek, “Bunun adalet sistemi üzerindeki yükü hafifleteceğine inanmakta güçlük çektiğimi anlayışla karşılamanızı rica ediyorum” dedi.

Esrar yasası kabul edildi
‘DEMOKRASİYE ZARAR VERİYOR’
Meclis’te söz alan Saksonya Başkanı Michael Kretschmer, esrarın yasallaştırılması planlarını kınadı. Kretschmer, “Hiçbir koşul altında uyuşturucunun yasallaştırılmasını kabul etmeyeceğim. Koalisyonumda sorun çıksa bile” dedi. Sağlık Bakanı Karl Lauterbach’a hitaben konuşan Kretschmer, “Burada yaptıkları şey demokrasiye zarar veriyor” ifadelerini kullandı. Esrara izin verilmesine sert tepki gösteren CDU Genel Başkanı Friedrich Merz, CDU/CSU’nun 2025’te iktidara gelmesi durumunda bu yasayı iptal edeceğini açıkladı. Özellikle gençlerin sağlığı üzerinde büyük bir etki yaratacağını belirten Merz, tamamlanmış binlerce ceza davasının da yeniden açılması gerekeceğini söyledi. Yasa, gelecekte artık cezalandırılamayacak olan esrar suçları için hâlihazırda verilmiş olan hapis cezalarının ya da para cezalarının, geri alınmasını da öngörüyor. Federal Sağlık Bakanlığı, kısa vadede gözden geçirilmesi gereken karmaşık davaların sayısının ülke çapında en fazla 7 bin 500 olacağını tahmin ediyor. Alman Yargıçlar Birliği ise gerçek iş yükünün daha fazla olacağını belirtiyor.

BAKMADAN GEÇME!