Eşlerimizle aramıza sınav koymayın

Güncelleme Tarihi:

Eşlerimizle aramıza sınav koymayın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2013 12:17

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, Mersin’de Almanca kursunuziyaret etti. Dershanede Almanca dil eğitimi alan kursiyerler Pohl’e, Eşlerimizlearamıza sınav koymayın. Kursa evet ama sınava hayır dediler.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, aile birleşimi yoluyla Almanya’daki eşlerinin yanına gelmek için Mersin’de Almanca kursuna hazırlanan kursiyerlerle bir araya geldi.

Mat-Dil Dershanesi’ni ziyaret eden Pohl, burada Almanca kursu alan ve Almanya Türk Toplumu’nun (TGD) ‘Göçe hazırlık seminerine’ katılanların sorun ve taleplerini dinledi.

AİLELERİMİZ BÖLÜNMESİN
Kursiyerler Büyükelçi Pohl ile Almanca da konuşurken, vize için sınav şartını eleştirdi. Kursiyerler adına konuşan Mesut Çamur ile Elif Çiçek, Almanca öğrenmelerinin gerekliliğinden şüphe duymadıklarını söyledi.

Elif Çiçek, “Aile birleşiminin sınava tabi tutulmasını doğru bulmuyoruz. Eşlerimiz ile aramıza sınav sokulması doğru değil. Biz sınav ve vize olmadan eşlerimizle aynı çatı altında yaşamak istiyoruz” dedi.

Öğrenciler katıldıkları TGD’nin göçe hazırlık seminerini de faydalı bulduklarını söyledi.

ÇOK YIPRANDIM
Mersin’de düzenlenen Almanca kursuna katılmak için Maraş’tan geldiğini söyleyen kursiyerlerden Ayşe Akdeniz de,

“Önümüzdeki hafta düğünüm var. Eşim Bremen’de yaşıyor. Vize alabilmem için Almanca sınavını vermem gerekiyor. Maraş’ta kurs olmadığı için Mersin’e geldim. Ablamın yanında kalıyorum. Üç aydır buradayım. Kurs için işi bırakmak zorunda kaldım. Hem işimi bıraktım hem de kurs ücreti olarak bin 200 lira ödedim. Maddi ve manevi olarak yıprandım. Eşimle aynı çatı altında olabilmek için bunlara katlanıyorum” dedi.

SERTİFİKA VERDİ
Büyükelçi Pohl Almanca dil sınavının çok zor olmadığını, gerekli eğitimi alan herkesin sınavı kolaylıkla başaracağını belirterek,

“Amacımız sizin önünüze engeller koymak değil. Tam tersine sizin Almanya’da yaşamak adına aldığınız kararınıza destek olmak. Burada öğrendiğiniz bilgilerle orada yaşantınız daha kolay olacak” dedi.

Almanya’nın bir çok fırsatlar sunan bir ülke olduğunu ancak kolay bir toplum olmadığını söyleyen Pohl, kursiyerlere kararlı, cesaretli ve kendilerine güvenmelerini tavsiye etti. Pohl, göçe hazırlık seminerine katılan kursiyerlere de sertifikalarını verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!