Eski ve yeni başkanlar birbirine girdi

Güncelleme Tarihi:

Eski ve yeni başkanlar birbirine girdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2015 15:39

Almanya'nın 2006 Dünya Şampiyonası'na evsahipliği yapmak için rüşvet verdiği yönündeki iddiaların ortaya atılmasının ardından şimdi de DFB'nin eski ve yeni başkanları birbirini suçlamaya başladı.

Haberin Devamı

Alman Futbol Federasyonu (DFB), 2006 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapabilmek için Almanya'nın rüşvet dağıttığı yolundaki iddiaları ret ederken, DFB'nin yeni başkanı Wolfgang Niersbach ile DFB eski başkanı Theo Zwanziger birbirine girdi.

DFB eski Başkanı Zwanziger'in avukatı yaptığı açıklamada, Zwanzinger'in şimdiki Başkan Wolfgang Niersbach'dan üç yıldan beri konuyla ilgili açıklama yapmasını beklediğini duyurdu.

Der Spiegel Dergisi son sayısında Almanya'nın dünya kupasına ev sahipliği yapmak için için Asyalı dört delegeye, oylarına karşılık 6.7 milyon Euro rüşvet verdiğini ortaya atmıştı. Bir anda ülkede bomba etkisi yaratan iddialar sonunda eski ve yeni başkan arasında da tartışmalar çıktı. Şimdiki Başkan Niersbach “2006 Dünya Kupası bir yaz masalıydı. Bir yaz masalı olarak kalacak” diyerek iddiaları bir kez daha ret etti.

FRANKFURT'TAKİ BULUŞMADA GÜNDEME GELDİ Mİ

Dün konuyla ilgili haber yapan Bild Gazetesi, DFB eski Başkanı Theo Zwanziger ile 2006 Dünya Kupası Organize Komitesi Başkanı Franz Beckenbauer, Niersbach, 2006 organizasyonunun mali sorumlusu Horst R. Schmidt ve Fedor Radmann'ın 2013 Temmuz'unda Frankfurt Havaalanında buluşup konuyu görüştüklerini yazdı.

Zwanziger'in avukatı da bu görüşmeye atıfta bulunarak “Zwanziger Niersbach'dan üç yıldan beri açıklama bekliyor” açıklamasında bulundu.

DFB ise basın sözcülüğü aracılığıyla gazeteye veriği demeçte, görüşmeyi doğruladı ancak ödenen 6.7 milyon Euro'nun gündeme gelmediğini belirtti.

DFB Sözcüsü “Niersbach'tan üç yıldan beri açıklama beklendiği bilgisi doğru değil. Çünkü ikili en on 2013 Kasım'ında buluştu. Eğer Zwanziger açısında açıklanması gereken konular varsa neden kendi başkanlık döneminde bunu yapmadı” sözleriyle Zwanziger'in avukatını yalanladı.

Öte yandan Süddeutsche Zeitung Gazetesi ise DFB'nin eski Başkan zwanziger hakkında suç duyurusunda bulunacağını yazdı.

İDDİALAR CİDDİ

DFB'nin 2006 Dünya Kupası'na ev sahipliği için FİFA delegelerine rüşvet verdiğine yönelik iddialar Der Spiegel Dergisi'nin son sayısında yer aldı. Ortaya atılan iddialara göre Adidas yöneticisi Louis-Dreyfus'un temin ettiği 13 milyon Mark'ın (6.7 milyon Euro) başkanlığını Beckenbauer'in yaptığı Organizasyon Komitesi tarafından Asya ülkelerini temsil eden 4 delegenin oyu karşılığında rüşvet olarak verildi.

2000 yılındaki oylamada toplam 20 delegenin lehte oyuyla Almanya da 2006 Dünya Kupası'na ev sahipliği oylamasında birinci çıkmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!