Eski İstanbul’dan nağmeler...

Güncelleme Tarihi:

Eski İstanbul’dan nağmeler...
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2023 10:07

Nürnberg’de faaliyet gösteren kısa adı TİM olan Türk-Alman Engelliler Entegrasyon Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öksüzoğlu tarafından ‘Boğaziçi’nden bir akşam, eski İstanbul’dan nağmeler’ ismiyle bir konser düzenlendi.

Haberin Devamı

NÜRNBERG Belediyesi’nin Langwasser Gemainschaftshaus salonunda düzenlenen konserde birbirinden güzel eserleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı ses sanatçısı ve İnce Saz Grubu’nun eski solistlerinden Dilek Türkan seslendirildi. Solist Dilek Türkan’a, TRT İstanbul Radyosu klasik kemençe sanatçısı Derya Türkan (İstanbul Kemençesi), Alberto Diaz Kübalı (Piyano), Nürnberg Müzik Okulu’nda öğretim üyesi Alex Bayer (Bass), Karlsruhe öğretim üyesi Mert Demircioğlu (Kanun) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Devlet Türk Müziği Araştırma Uygulama Topluluğu sanatçısı, aynı zamanda müzikoloji alanında doktora eğitimini tamamlamış akademisyen Osman Öksüzoğlu (Vurma çalgı) eşlik etti.

Eski İstanbul’dan nağmeler...
‘SANAT İLE BOL BOL YAŞAYACAĞIMIZ YENİ BİR YÜZYIL’
17. yüzyıldan 21. yüzyıla Türk müziğinin değişik dönemine ait peşrev, beste, şarkı, saz, ilahi, tango ve kento gibi birebirinden farklı müzik formları İstanbul kemençesi, piyano, kontrbas, kanun ve sazlarla Türk, Alman ve Kübalı müzisyenlerin çalgıları eşliğinde T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı ses sanatçısı ve İnce Saz Grubu’nun eski solistlerinden Dilek Türkan tarafından seslendirildi. Konser sırasında kısa bir konuşma yapan TRT İstanbul Radyosu klasik kemençe sanatçısı Derya Türkan, “Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümüne geldiğimiz günlerde gerçekten çok kötü zamanlardan geçiyoruz. Bunlardan ders alıp, savaşların olmadığı barış içinde sanat ile bol bol yaşayacağımız yeni bir yüzyıl olmasını diliyorum” dedi. Programda hem 100. yıl münasebetiyle Cumhuriyet dönemi şarkıları hem de Osmanlı dönemiyle ilgili derlenen eserler çalındı.
Eski İstanbul’dan nağmeler...

Eski İstanbul’dan nağmeler...

Eski İstanbul’dan nağmeler...
Eski İstanbul’dan nağmeler...

 

 

BAKMADAN GEÇME!