Eşini aldattığı şüphesiyle öldüren Türk akademisyenin davası başladı!

Güncelleme Tarihi:

Eşini aldattığı şüphesiyle öldüren Türk akademisyenin davası başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2023 17:30

İngiltere’nin Chelmsford kentinde kendisi gibi akademisyen olan eşini, kendisini aldattığı şüphesiyle öldürmekle suçlanan 51 yaşındaki Türk akademisyen Ertan Ersoy’un davası başladı.

Haberin Devamı

IPSWICH’teki Suffolk Üniversitesi’nde ekonomi hocalığı yapan Ertan Ersoy, 52 yaşındaki eşi Dr. Castelvedere Antonella’yu, evinde 15 kez yüzünden, göğsünden, boynundan bıçaklanmıştı. Mahkemede Ersoy’un, konuşmalarını gizlice kaydetmek için eve bir kayıt cihazı yerleştirdiği ve eşinden önünde diz çöküp, tanışmalarından önceki bir ilişkisi için özür dilemesini istediği iddia edildi. Dr. Castelvedere’nin ölümünden bir gün önce bir arkadaşına “Maalesef Ertan karanlık bir kafa yapısına büründü ve güvenliğimden korkuyorum” dediği kaydedildi. Savcı Christopher Paxton “Güvenliğinden korkmakta haklıydı, çünkü bundan sadece saatler sonra zanlı bir arkadaşına eşi Antonella’yı öldürüp, bu işi bitirmek istediğini söyledi. 24 saat içinde de Antenolla evinin mutfağında yerde ölmüş yatıyordu” diye konuştu. Cinayet kurbanı Dr. Antenolla da aynı üniversitede İngilizce ve yaratıcı yazarlık yüksek lisans programını yönetiyordu.

Eşini aldattığı şüphesiyle öldüren Türk akademisyenin davası başladı
SOKAĞA ÇIKIP YARDIM İSTEDİ
Chelmsford Kraliyet Mahkemesi’nde görülen davada Ertan Ersoy’un, eşini geçen yıl 1 Haziran’da öldürdükten sonra sokağa çıkıp, yardım istediği kaydedildi. Ersoy komşularına eşinin kendisini bıçakladığını söyledi ve karnındaki iki yüzeysel yara nedeniyle hastaneye götürüldü. Polis ve ambulans ekipleri Dr. Castalvedere’yi evin içinde, bir mutfak bıçağıyla açılmış korkunç yaralar içinde buldu. Savcı Paxton, jüri üyelerine Ersoy’un yaraları konusunda bu yaraların eşi tarafından açıldığını gösteren herhangi bir kanıt olmadığına dikkat çekti. Savcı “Kurbanın, zanlıyı bıçakladığı sonucuna varsanız bile, bu zanlının gerçekleştirdiği ölümcül saldırıyı meşru kılmaz” dedi. Ersoy, sekiz yıllık eşini öldürme suçlamasını reddederken, ruhsal bozukluk nedeniyle ölümüne sebep olduğunu kabul etti. Savcı ise Ersoy’un eşini tekrar tekrar bıçaklarken tam anlamıyla hareketlerini kontrol eder durumda olduğunu savundu. Savcılık, çiftin Colchester’daki evinde polisin bulduğu ses kayıt cihazında, Ersoy’un yanlış bir şekilde eşinin kendisini aldattığından şüphelenmesine yol açan bir kayıt bulunduğunu söylüyor. Ersoy’un cinayet davası devam edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!